Alimentul Care Conține De 9 Ori Mai Mult Calciu Decât Laptele De Vacă

Lapte de susan

Laptele de vacă este unul dintre cele mai consumate alimente. Nu este folosit doar ca ingredient la prepararea unor rețete delicioase, ci este consumat și ca atare deoarece conține vitamine și minerale necesare organismului nostru.

Totuși, unii oameni nu pot bea lapte deoarece au restricții alimentare, alergii sau intoleranță la lactate.

Aproximativ 2-3% dintre copiii cu vârsta sub 3 ani sunt alergici la laptele de vacă. Consumul de lapte de vacă poate provoca o serie de simptome inclusiv erupții cutanate, vărsături, diaree și șoc anafilactic. Aproximativ 80% dintre copii scapă de această alergie până la vârsta de 16 ani.

Aproximativ 75% din populația lumii are intoleranță la lactoză, zahărul care se găsește în lapte. Această afecțiune apare atunci când oamenii au un deficit de lactază, enzima care digeră lactoza.

Unii oameni aleg să excludă produselede origine animală din dietalor din motive etice sau pentru că au anumite probleme de sănătate. De exemplu, veganii nu consumă produse de origine animală.

În schimb, unii aleg să evite laptele de vacă de teamă ca acesta să nu fie contaminat cu antibiotice, pesticide și ormoni.

Există însă un aliment mult mai sănătos și mai bogat în calciu, decât laptele de vacă. Așadar, dacă vrei să eviți laptele de vacă ai alternative. În rândurle de mai jos îți vom împărtăși rețeta de lapte din semințe de susan.

Semințele de susan sunt bogate în nutrienți precum calciu, fier, complex de vitamine B, fibre și proteine. La fel ca de soia, semințele de susan conțin multă lecitină, care scade nivelul colesterolului, descompune grăsimile și ajută la pierderea în greutate.

De asemenea, protejează ficatul și îmbunătățește funcțiile acestuia. Nu trebuie neapărat să consumi semințe de susan pentru a te bucura de beneficiile lor, ci poți bea și lapte de susan. Această băutură este ușor de preparat, are un gust grozav, conține o cantitate mare de calciu și nu are lactoză.

Laptele de susan este, de asemenea, bogat în magneziu, un mineral esențial pentru absorbția calciului. Prin urmare, este mult mai benefic decât laptele de vacă.

Lapte de susan – rețetă

Ingrediente:

  • 4 linguri semințe de susan albe sau negre (semințele negre conțin mai mult calciu)
  • 1 pahar cu apă

Mod de preparare:

Înmoaie semințele de susan în apă timp de 8-12 ore, apoi strecoară-le și dă-le printr-un blender împreună cu un pahar cu apă. Strecoară din nou amestecul obținut și toarnă-l într-un recipient din sticlă. Laptele de susan poate fi păstrat la frigider și consumat în timpul zilei. Această băutură poate fi îndulcită cu miere,