Apa De Gură Preparată În Casă Îndepărtează Placa Bacteriană În Doar 2 Minute

Apa de gura

Placa bacteriană este o peliculă lipicioasă, incoloră care se formează pe dinți. Este răspunzătoare de apariția cariilor și a bolilor gingivale și se poate transforma în tartru dacă nu este îndepărtată.

Există o apă de gură care îndepărtează placa în doar două minute. Apa de gură menține cavitatea bucală curată și împrospătează respirația. În continuare îți voi prezenta o rețetă de apă de gură de casă, pe bază de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea petelor, motiv pentru care este folosită adesea la curățarea dinților. În plus, are proprietăți antibacteriene și ajută la eliminarea tartrului și a germenilor care cauzează cariile și respirația urât mirositoare.

Apă de gură – rețetă

Ingrediente:

  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare, 1/2 cană peroxid de hidrogen
  • 1 cană apă rece, 1/2 cană apă caldă

Mod de preparare:

Amestecă sarea cu bicarbonatul de sodiu, înmoaie periuța de dinți în apă caldă și scufund-o în acest amestec. Spală-ți dinții și scuipă amestecul. Fă acest lucru timp de 2 minute.

Amestecă apoi peroxidul de hidroxgen cu apă cald și clătește-ți gura cu această soluție timp de un minut. În cele din urmă, folosește o scobitoare pentru a îndepărta tartrul dintre dinți și clătește-ți gura cu apă rece.

Sfaturi suplimentare:

  • Amintește-ți că nu trebuie să înghiți niciodată apa de gură, deoarece poate conține ingrediente dăunătoare.
  • Asigură-te că te speli pe dinți de cel puțin 3 ori pe zi cu o pastă de dinți de calitate.
  • Mâncarea condimentată stimulează glandele salivare, iar saliva dezinfectează gara în mod natural.

Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de o dantură sănătoasă și o respirație proaspătă.