Beneficiile Dudelor – Cum Se Consumă Dudele?

Dude beneficii

Inflamația din organism poate provoca multe boli grave. Pentru a preveni apariția lor, experții recomandă o dietă sănătoasă bazată, în special, pe alimente care elimină inflamația. Dudele fac parte din această categorie de alimente.

Secole la rând, atât frunzele cât și fructele dudului au fost folosite în scopuri curative. Dudul care începe să înflorească în aprilie, dă roade în mai. Fructele de dud trebuie consumate imediat ce sunt adunate de pe ramurile copacilor. Se pot păstra la frigider, însă nu mai mult de 2 zile.

Dudele sunt bogate în vitaminele A și C, fiind benefice pentru sistemul imunitar.

Beneficiile dudelor

  • Dudele care conțin antioxidanți puternici, asigură regenerarea celulelor. În acest fel, reduc riscul de cancer.
  • Tensiunea arterială afectează sănătatea corpului și poate cauza probleme grave. Pentru a evita scăderea bruscă de tensiune, experții recomandă consumul de dude.
  • Pulpa de fructe obținută din dud ajută la formarea sângelui. Dudele elimină problemele de sănătate precum oboseala cronică și stresul și previn anemia.
  • Dudul care este bogat în vitamina C întărește sistemul imunitar și ajută la tratarea gripei și răcelii ce apar, în special, în sezonul rece.
  • Pe lângă faptul că ajută la curățarea sângelui, dudele curăță și ficatul. Acestea reglează funcția ficatului și mențin aspectul tânăr al pielii.

Frunzele de dud care conțin calciu, fier, proteine și cantități mari de antioxidanți au efect diuretic. Ceaiul din frunze uscate de dud reglează funcțiile stomacului și ale intestinelor. Frunzele de dud care facilitează digestia sunt, de asemenea, eficiente în procesul de slăbire.

Frunzele de dud nu trebuie puse niciodată la fiert, ele trebuie adăugate în apa clocotită.

Ceaiul din frunze de dud este benefic pentru cei care se confruntă cu tulburări de ritm cardiac, dificultăți de respirație și urinări frecvente.