Beneficiile Iaurtului – Iată Ce Se Întâmplă Dacă Consumi Iaurt Pe Stomacul Gol

Iaurt beneficii

Iaurtul, un aliment consumat de majoritatea oamenilor, are beneficii incredibile pentru organism. Conține probiotice care sunt foarte bune pentru sănătatea digestivă.

Răspândit în toată lumea, iaurtul este originar din Anatolia. Este bogat în calciu, proteine, magneziu, potasiu, vitaminele A, E și B. Unele studii au arătat că iaurtul reduce riscul de boli cardiovasculare.

Persoanele care au probleme cu flora intestinală suferă adesea de deficit de fier, căderea părului, oboseală și insomnie, iar experții le recomandă probiotice. Cea mai importantă sursă de probiotice este iaurtul de casă, foarte benefic pentru digestie, nu doar pentru flora intestinală. Iaurt de casa beneficiiBeneficiile iaurtului

  • Iaurtul contribuie la dezvoltarea oaselor, deoarece conține complexul de vitamina B. În plus, accelerează procesul de vindecare a leziunilor osoase.
  • Un bol cu iaurt oferă 75% din necesarul zilnic de acid folic, un nutrient esențial pentru sănătatea corpului.
  • Scade nivelul de colesterol rău și susține sănătatea cardiovasculară. Deși conține grăsimi saturate, nu provoacă ocluzie vasculară.
  • Este un remediu natural pentru greață, frisoane și vărsături. În plus, previne formarea acneei și menține pielea tânără.
  • Întărește imunitatea și elimină bacteriile dăunătoare din organism.
  • Iaurtul de băut consumat pe stomacul gol previne diareea și constipația.

Ce se întâmplă dacă bei apa din iaurt pe stomacul gol?

Experții subliniază că apa din paharul cu iaurt nu trebuie aruncată pentru că are multe beneficii dacă este consumată pe stomacul gol. Aceasta susține funcționarea optimă a intestinelor, oferă senzația de sațietate și reduce pofta de mâncare, așadar ajută la pierderea în greutate.

Doza recomandată de iaurt variază de în funcție de vârstă. Copiii cu vârsta de 3 ani ar trebui să consume 4 porții pe zi, în timp ce persoanele cu vârsta între 9 și 18 ani ar trebui să consume doar 3 porții pe zi.