Beneficiile Laptelui De Capră – Iată De Ce Este Bine Să-l Consumi?

Lapte de capra

De-a lungul timpului s-au efectuat mai multe studii privind laptele de capră, despre care se spune că ar conține aceleași minerale și vitamine ca și laptele matern, iar rezultatele au fost destul de surprinzătoare. Oamenii de știință olandezi au anunțat că laptele matern protejează împotriva coronavirusului. În plus, aceștia au concluzionat că laptele de capră are același efect.

Laptele de capră are un miros specific datorită mineralelor și vitaminelor din compoziția sa și s-a dovedit că are aceleași beneficii ca laptele matern. Rezultatele cercetării efectuate de oamenii de știință olandezi au fost foarte surprinzătoare.

S-a dovedit că laptele matern întărește imunitatea împotriva coronavirusului. În plus, au fost efectuate cercetări pentru a arăta că și laptele de capră poate avea același efect. Laptele de capră care este folosit la fabricarea alimentelor precum iaurtul și brânză conține o cantitate mare de vitamina A.

Laptele de capră reduce riscul de a suferi de constipație și diaree. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că laptele de capră poate produce anticorpi prin creșterea numărului de proteine din sistemul imunitar. Prin urmare, s-a subliniat că suplimentarea cu laptele de capră ar fi benefică, în special pentru dezvoltarea copiilor care au fost privați de lapte matern.

Beneficiile laptelui de capră

  • Echilibrează valoarea pH-ului din organism, astfel încât să permită celulelor să se regenereze rapid. Poate fi consumat, sau aplicat direct pe piele.
  • Îndepărtează inflamația și edemele din organism și previne formarea pietrelor la rinichi.
  • Conține mai mult calciu decât laptele de vacă. Prin urmare, asigură o dezvoltare osoasă mai rapidă.
  • Acizii grași care se găsesc în laptele de capră reduc nivelul colesterolului rău din sânge. Așadar, laptele de capră este benefic și pentru sănătatea cardiovasculară.
  • Laptele de capră accelerează metabolismul și este alimentul ideal pentru cei care vor să slăbească.
  • Reduce anxietatea și stresul, deoarece reînnoiește celulele sistemului nervos.