Cardiologii Spun Că Bem Apă La Momentul Nepotrivit. Iată Când Ar Trebui Să Bem Un Pahar De Apă

Apa beneficii

În ultimul timp ni se spune tot mai des că trebuie să bem cât mai multă apă. De altfel, orice medic recomandă consumul a 2 litri de apă pe zi. Dar, adevărul este că nu contează câtă apă bei, ci când bei.

Cardiologii susțin că acestea sunt cele mai bune momente pentru a bea apă:

  • Imediat după trezire se recomandă consumul a două pahare de apă pentru a “porni” toate organele interne
  • Este indicat să bei întotdeauna 1 pahar cu apă cu 30 de minute înainte de masă. Acest lucru va accelera metabolismul și va îmbunătăți funcția organelor digestive.
  • Bea 1 pahar cu apă înainte de a face baie. Acest lucru va ajuta și la scăderea tensiunii arteriale.
  • Bea 1 pahar cu apă chiar înainte de culcare pentru a dormi mai bine și a reduce sarcina asupra inimii. Dacă faci asta în fiecare zi, riscul de a face un atac de cord în somn scade cu 95%.

Care sunt beneficiile consumului de apă?

Apa are efecte energizant și ne ajută să combatem oboseala. Atunci când organismul este deshidratat, se poate instala senzația de epuizare, însă dacă bem un pahar de apă, nivelul de energie crește. În plus, odată ce organismul primește suficientă apă, inima reușește să pompeze mai bine sângele.

De asemenea, consumul de apă ajută la slăbit. Apa accelerează arderea grăsimile acumulate, iar dacă nu consumăm suficientă apă, nu ne putem ajuta ficatul în procesul de detoxifiere. Apa previne constipația și contribuie la eliminarea toxinelor.

Consumul insuficient de apă poate duce la apariția pietrelor la rinichi, deoarece acest lichid are rolul de a dilua mineralele și sărurile în exces.