Castraveți MURAȚI în APĂ MINERALĂ – Crocanți și delicioși! Vezi rețeta mea

Castraveții murați în apă minerală sunt o rețetă inovatoare ce îmbină tradiționalul cu un strop de noutate, creând astfel o experiență culinară unică. Alegerea apei minerale ca ingredient principal în procesul de murare nu este doar un capriciu al gurmanzilor, ci o metodă ingenioasă de a garanta că fiecare rodie de castravete va avea textura ideală – crocantă și revigorantă. Această metodă, deși neobișnuită, aduce un plus de savoare, transformând simplii castraveți în vedetele oricărei mese.

Ingrediente:

  • 1 kg castraveți
  • 1 l apă carbogazoasă
  • 2 linguri sare
  • 3 căței de usturoi
  • mărar

Mod de preparare:

1. Pe fundul unui vas, așezăm jumătate din cantitatea de mărar. Alege un vas potrivit și presară cu grijă jumătate din cantitatea de mărar proaspăt la baza acestuia. Aroma mărarului va infuza lent castraveții, dându-le un gust distinct și o notă tradițională.

2. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm castraveții, pe urmă îi așezăm într-un vas. Folosește un cuțit bine ascuțit pentru a-i curăța de eventualele impurități și, dacă preferi, poți tăia capetele pentru a asigura o murare uniformă. Odată ce sunt pregătiți, așază-i cu atenție în vas, unul lângă altul, pentru a maximiza contactul cu mărarul și celelalte ingrediente care vor urma.

3. Adăugăm mărarul rămas, usturoiul tocat, apa carbogazoasă și sarea. Pune restul de mărar peste castraveți, adaugă usturoiul tocat mărunt pentru un plus de aromă și intensitate, și toarnă apa minerală carbogazoasă. Apa minerala va juca un rol important, asigurând că murătura va avea acel crocant apreciat de toți. Nu uita de sarea, esențială în procesul de murare, care va ajuta la conservarea castraveților și va intensifica savoarea acestora.

4. Lăsăm castraveții la marinat 12 ore. Acoperă vasul și lasă castraveții să se marineze timp de 12 ore, la temperatura camerei, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă și să transforme simplii castraveți într-un deliciu murat. Acest proces nu doar că va infuza castraveții cu gustul dorit, dar va asigura și textura perfectă, crocantă la fiecare mușcătură. După cele 12 ore, castraveții vor fi gata de savurat, fie ca gustare, fie ca garnitură alături de felurile principale.

Deliciosul rezultat al acestei rețete este o simfonie de arome care satisfac chiar și cele mai rafinate papile gustative. Castraveții murați în acest mod special își păstrează nu doar crocanța, dar și toate proprietățile nutritive, fiind un aperitiv sănătos și plin de prospețime.

Indiferent dacă sunt serviți la o cină festivă sau ca gustare într-o zi obișnuită, acești castraveți vor fi mereu o alegere inspirată, capabilă să aducă un zâmbet celor care îi gustă. Poftă bună!