Ce Îți Spun Unghiile Tale Despre Starea Ta De Sănătate?

Unghii semne

Fii atent la aceste semne, deoarece pot spune multe despre starea ta de sănătate. Dacă vrei să afli ceva despre sănătatea ta, uită-te la unghiile tale. Totuși, trebuie să mergi la un medic pentru a primi un diagnostic exact.

6 lucruri pe care le poți afla despre sănătatea ta, privindu-ți unghiile

Ești stresat

Așa cum părul îți poate cădea după ce suferi de o boală sau treci printr-o perioadă stresantă, unghiile tale se pot schimba. De cele mai multe, din cauza stresului, pe unghii vor apărea dungi laterale.

Melanom

Foarte multe persoane se plâng de culoarea unghiilor. De obicei, unghiile se decolorează de la cuticule până în vârf, iar de vină ar putea fi un melanom. Ar trebui să consulți un dermatolog dacă pielea de sub unghie devine maro.

Artrita

Dacă în apropierea cuticulelor apar chisturi mici, s-ar putea să suferi de artrită. Un chirurg le poate elimina cu ușurință, așa că ar fi bine să mergi la medic dacă observi chisturi pe cuticule sau în apropierea lor.Unghii modificariPsoriazis

Această afecțiune a pielii se manifestă prin pete roșii, solzoase, dar poate afecta și unghiile de la mâini și de la picioare. Dacă observi o pată de culoare roșie-gălbuie pe unghie, ar trebui să consulți un medic dermatolog.

Boli de rinichi

Diferite modificări ale unghiilor pot indica prezența unor boli renale acute sau cronice.

 

Pete albe

Petele albe pot indica, de asemenea, o boală cronică de rinichi.

Boala DarierUnghii si boala DarierAceastă tulburare genetică rară apare adesea în adolescență și afectează unghiile de la mâini și de la picioare. Se manifestă prin dungi de culoare albă sau roșiatică, ce se extind de la cuticule până în vârf.

Poți avea grijă de unghiile tale adoptând o dietă echilibrată și hidratându-le corespunzător. Asigură-te că mănânci suficiente alimentare care conțin vitamina B și zinc, deoarece acești nutrienți întăresc foarte mult unghiile.

În multe cazuri, modificările unghiilor pot fi normale, dar dacă ai îndoieli, consultă medicul.