Ceai De Dafin Cu Scorțișoară – Nu Îl Consuma În Exces Pentru Că Riști Să Slăbești Prea Mult

Ceai de dafin si scortisoara

În afară de faptul că îmbunătățește digestia și previne gazele, ceaiul de dafin cu scorțișoară menține senzația de sațietate mai mult timp, ajutându-te astfel să eviți gustările dintre mese și să slăbești mai repede. Acest ceai este aliatul organismului nostru, deoarece arde grăsimile mai rezistente care dispar foarte greu.

Ceaiul de dafin cu scorțișoară conține două ingrediente benefice pentru sănătatea noastră. Însă este important să reții un lucru: dacă abuzezi de el, riști să slăbești prea mult. În plus, s-ar putea să te confrunți și cu efecte adverse.

Secretul stă în echilibru. Dacă adopți o dietă variată și consumi câte o cană de ceai imediat după mese, te vei bucura de multe beneficii. Această băutură cu proprietăți digestive te face să te simți mult mai bine.Ceai de dafinAtât scorțișoara, cât și dafinul au efect antiseptic, digestiv, tonic și diuretic. Consumând o ceașcă de ceai după masă, vom digera mai bine alimentele și nu vom simți niciun disconfort.

În plus, acest ceai previne infecțiile tractului urinar. Scorțișoara și dafinul ajută la combaterea bacteriei Escherichia coli, care provoacă infecții vaginale.

Aceste două ingrediente au multe proprietăți și-i oferă organismului următorii nutrienți: complex de vitamine B, vitaminele A și C, calciu, potasiu, magneziu, mangan, seleniu, fier și zinc.

Combinând scorțișoara cu frunzele de dafin ne vom putea regla metabolismul. Dafinul, de exemplu, nu doar că ajută la eliminarea toxinelor, dar reduce și acidul uric din corp și reglează nivelul de zahăr din sânge. Ceai de dafin cu scortisoaraDafinul și scorțișoara îmbunătățesc circulația sangvină și accelerează metabolismul pentru a putea slăbi mai ușor. De asemenea, ceaiul preparat din aceste două ingrediente este potrivit pentru diabetici.

Atenție: Frunzele de dafin nu pot fi consumate. Amintește-ți întotdeauna să le îndepărtezi atunci când servești un preparat sau beai ceai.

Ceai de dafin cu scorțișoarăCeai dafinIngrediente:

  • 1 litru apă
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 5 frunze de dafin

Mod de preparare:

Folosește frunze de dafin uscate și batoane de scorțișoară, nu scorțișoară pudră, pentru a obține un ceai mai puternic. Modul de preparare este foarte simplu, trebuie doar să pui la fiert un litru de apă, iar după ce dă în clocot, trebuie să adaugi scorțișoara și frunzele de dafin.

Lasă ceaiul la infuzat 20 de minute, apoi lasă-l la răcit cel puțin jumătate de oră. Strecoară ceaiul și consumă-l. Pentru a se păstra mai bine, îl poți turna într-un recipient din sticlă. Ceaiul trebuie consumat pe tot parcursul zilei. Prima ceașcă se bea pe stomacul gol, iar următoarele imediat după mese.Dafin si scortisoaraConsumă acest ceai de 2-3 ori pe săptămână și vezi cum corpul tău se schimbă. Dacă urmezi o dietă adecvată și faci mișcare, acest ceai te va ajuta să slăbești și să scapi de balonare.

Femeile însărcinate și mamele care alăptează nu trebuie să consume frunze de dafin sau scorțișoară.