Ceai De Ghimbir Cu Lămâie Și Miere Pentru Tratarea Gripei

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir cu lămâie și miere conține compuși antioxidanți, antimicrobieni și antiinflamatori care stimulează sistemul imunitar și ajută la combaterea gripei. În plus, mierea are proprietăți antivirale, antiparazitare și antitumorale. Lămâia conține vitamina C, betacaroten și flavonoide cu proprietăți antioxidante puternice.

Studiile științifice arată că ghimbirul are proprietăți anticoagulante, vasodilatatoare, digestive, antiinflamatoare, analgezice, antipiretice și antispastice.

Beneficiile ceaiului de ghimbir cu lămâie și miere

Ceaiul de ghimbir are numeroase beneficii pentru organism. Acesta are efect diuretic, ajută la scăderea în greutate, combate arsurile la stomac, protejează ficatul și ameliorează episoadele de greață și vărsături.

Ceaiul de ghimbir cu miere și lămâie este un remediu eficient pentru tratarea gripei și răcelii, deoarece ajută la distrugerea bacteriilor și virusurilor. În plus, reduce riscul de infecții, întărește sistemul imunitar și ajută la tratarea problemelor respiratorii.

Ceaiul de ghimbir conține antioxidanți puternici eficienți în combaterea oboselii cronice și a stresului și are efect energizant asupra organismului.

Ceaiu de ghimbir cu lămâie și miere – rețetă

Ingrediente:

  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 căni de apă

Mod de preparare:

Toarnă 2 căni de apă într-o cratiță și așteaptă să fiarbă. În momentul în care dă în clocot adaugă ghimbirul, apoi oprește aragazul și lasă ceaiul la infuzat timp de 2-3 minute. Toarnă apoi sucul de lămâie și așteaptă să se mai răcească ceaiul, apoi adaugă mierea.

Potrivit experților, mierea nu trebuie adăugată în ceaiul fierbinte, deoarece îți pierde o parte din proprietățile sale vindecătoare. Strecoară ceaiul și consumă-l cald pentru a scăpa de tuse și de celelalte simptome ale gripei.