Ceai De Mușețel Și Scorțișoară – Un Remediu Naturist Care Te Ajută Să Ții Diabetul Sub Control

Remediu scortisoara si musetel

Mușețelul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în timp ce scorțișoara susține metabolismul celular și îmbunătățește răspunsul la insulină. În rândurile de mai jos vei găsi un remediu pe bază de mușețel și scorțișoară care te poate ajuta să ții diabetul sub control.

De cele mai multe ori, diabetul apare din cauza alimentației nesănătoase, în special a consumului excesiv de zaharuri. Totuși, sedentarismul, fumatul, stresul și consumul anumitor medicamente pot duce, de asemenea, la apariția acestei boli.

Senzația de oboseala, modificarea culorii urinei și deshidratarea sunt câteva dintre simptomele diabetului. Din fericire, există câteva remedii naturiste care pot ține boala sub control, prevenind agravarea acesteia.

Mușețelul și scorțișoara au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri la tratarea unor boli. Ambele au efect antiinflamator și conțin ingrediente active care le permit să regleze și să mențină sub control nivelul de zahăr din sânge.

De multe ori, aceste două ingrediente au ajutat la ameliorarea unor boli digestive sau cardiovasculare. Cu toate acestea, abia în urmă ceva timp s-a descoperit că prin combinarea or se poate obține o armă puternică împotriva diabetului de tip 2.

Beneficiile mușețeluluiMușețelul ajută la ameliorarea stresului, anxietății și insomniei. Un studiu ce a analizat beneficiile mușețelului a concluzionat că acesta conține quercetină, o substanță ce are capacitatea de a preveni creșterea nivelului de zahăr din sânge, după masă.

Acest antioxidant puternic încetinește absorbția glucozei în intestin, oferind organismului suficient timp pentru a o metaboliza în mod corespunzător.

Beneficiile scorțișoareiScortisoaraCunoscută pentru aroma sa deosebită, scorțișoara este un condiment cu sute de beneficii pentru sănătate. Aportul regulat și moderat de scorțișoară îmbunătățește metabolismul celular.

Una dintre substanțele sale active susține procesul prin care organismul transformă zahărul în energie.

Ceai de mușețel cu scorțișoarăCeai musetel si scortisoaraPentru a pregăti acest remediu, combină câteva flori de mușețel cu o cantitate mică de scorțișoară. Vei obține o infuzie cu puține calorii care poate fi consumată zilnic.

Ingrediente:

  • 1 cană apă
  • 1 lingură flori de mușețel
  • 1 lingură scorțișoară

Mod de preparare:

Se fierbe scorțișoara într-un vas cu apă, iar când dă în clocot, se oprește focul și se adaugă florile de mușețel. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.

Se consumă câte o cană de ceai pe zi, dimineața pe stomacul gol, sau după masa de prânz. Acest remediu naturist trebuie consumat timp de 2-3 săptămâni.