Ceai Din Coji De Portocale Pentru Tratarea Diareei

Ceai din coji de portocale remediu diaree

Ceaiul din coajă de portocală este un remediu excelent pentru tratarea diareei. Diareea este o boală frecventă care constă în evacuarea frecventă și necontrolată a scaunelor lichide. Poate fi acută sau cronică, în funcție de cât durează simptomele. Diareea este o problemă atât de comună, încât fiecare individ se va confrunta cu ea de mai multe ori de-a lungul vieții.

Majoritatea oamenilor au cel puțin un episod de diaree pe an, dar nu este neobișnuit ca aceștia să aibă 2-5 episoade de diaree pe an. Diareea nu este de fapt o boală, ci mai degrabă o manifestare clinică comună a mai multor boli diferite care afectează tractul gastrointestinal.

Tipuri de diaree

Diareea poate fi atât acută, cât și cronică. Diareea acută este, de obicei, cauzată de un virus, o bacterie sau un parazit. Simptomele durează câteva zile. Durerea cronică persistă timp de aproximativ 3-4 săptămâni.

Cauzele diareei

Cea mai frecventă cauză a diareei este infecția cauzată de un virus, o bacterie sau un alt parazit care intră în organism, provocând gastroenterită – inflamație acută care afectează organele sistemului gastrointestinal.

Diareea poate fi cauzată și de o toxiinfecție alimentară sau de unele medicamente cum ar fi antibioticele sau laxativele. Unele boli, precum boala Crohn, colita ulceroasă, boala celiacă, sindromul colonului iritabil și intoleranța la lactoză pot provoca diaree.

Diagnosticul de diaree se poate pune, de obicei, după observarea simptomelor. Cu toate acestea, medicul poate efectua teste de laborator pentru a defini cauzele diareei.

Simptomele diareei pot fi ameliorate cu ajutorul unui remediu simplu pe bază de coajă de portocală.

Ingrediente:

  • Coaja de la o portocală
  • 1 litru de apă

Mod de preparare:

Adaugă coaja de la o portocală într-un litru de apă clocotită, acoperă cu un capac și așteaptă să se răcească. Îndulcește ceaiul cu zahăr sau miere și consumă-l.

Diareea poate avea mai multe cauze, iar tratamentul variază în funcție de diagnosticul pus de medic. Prin urmare, doar un specialist îți poate recomanda un medicament potrivit pentru tratarea diareei.