Ceapa Te Poate Ajuta Să Scapi De Multe Probleme De Sănătate. Iată Cum O Poți Folosi!

Ceapa beneficii

Ceapa te poate ajuta să scapi de multe probleme de sănătate. Această legumă întărește sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului și scade riscul de boli cardiace.

Ce probleme de sănătate poți trata cu ajutorul cepei?

Arsuri solare

Freacă ceapă proaspătă peste arsuri, pentru a preveni infecția. Compușii de sulf ajută la regenearea pielii, reduc arsurile solare și roșeața.

Calmează colicii

Ceapa poate fi eficientă împotriva colicilor. Trebuie doar să consumi câte o linguriță de ceapă în fiecare oră până când stomacul se calmează.

Infecția urechii

Taie o ceapă și pune-o într-o șosetă subțire, apoi așază șoseta peste ureche. Ține șoseta la ureche până când durerea dispare.

Căderea părului

Fierbe ceapa într-o oală cu apă și folosește lichidul pentru a-ți clăti părul. Acest remediu combate căderea părului și întărește firul de păr.

Vărsături

Zdrobește o ceapă, stoarce sucul din ea și consumă două lingurițe de suc.

Tăieturi

Dacă te-ai tăiat, ia o ceapă, taie-o în două și freac-o pete rană. Ceapa acționează ca un antiseptic și oprește sângerarea rapid. În plus, are proprietăți antiinflamatorii și antibiotice, ceea ce înseamnă că previne infectarea rănii și grăbește vindecarea.

Purifică aerul

Cel mai bun mod de a purifica aerul este să tai o ceapă în jumătate și să o lași să absoarbă toate bacteriile și virușii din aer.

Înțepături de insecte

Pune o bucată de ceapă pe locul în care te-a înțepat o insectă pentru a calma durerea și mâncărimea. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceapa reduce inflamația și disconfortul provocat de mușcăturile de insecte.

Ameliorează durerea în gât

Fierbe o ceapă într-o oală cu apă și fă gargara cu lichidul obținut. Dacă nu suporți gustul, poți adăuga puțină lămâie și miere. Ceapa are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea inflamației și a durerii în gât.