Cele Mai Bune Remedii Pentru Picioare Și Glezne Umflate

Picioare umflate remedii

Există remedii minunate pentru picioare și glezne umflate care includ yoga, ulei esențial de grapefruit, ciorapi de compresie, pătrunjel, floare de trandafir, păpădie și masaj. Există multe cauze ale gleznelor și picioarelor umflate, dintre care unele mai grave decât altele.

Umflătura poate apărea în jurul oaselor călcâiului și gleznei, în partea superioară a piciorului și în zona de deasupra gleznei. Zona se poate umfla și poate fi sensibilă la atingere.

Entorsa, sarcina, obezitatea, osteoartrita, ciroza, tendinita lui Ahile, sindromul premenstrual și tromboza venoasă sunt doar o parte dintre cauzele ce determină umflarea gleznei și piciorului.

Această afecțiune se mai numește și edem, deși este un termen general care este descris ca un exces de lichide apoase ce se acumulează în țesuturile și cavitățile corpului.

Remedii pentru glezne și picioare umflate

Reducerea aportului de sare

Unul dintre principalele efecte pe care excesul de sare le are asupra organismului este retenția de apă. Când există un exces de sare în dietă, corpul reține apa în concentrații mult mai mari și dorința de a urina scade. Excesul de apă se acumulează adesea în glezne și picioare, provocând umflături. Elimină alimentele sărate din dieta ta și vezi cum umflătura dispare!

Masaj

Masarea ușoară a zonei afectate poate fi o metodă eficientă de a elimina sau trata gleznele și picioarele umflate. Când masezi ferm o parte a corpului, circulația sangvină se îmbunătățește, iar inflamația se ameliorează.

Yoga

Yoga este cunoscută pentru reechilibrarea metabolismului și îmbunătățirea circulației. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a rămâne activ fără a face efort excesiv. Toate aceste lucruri ajută la ameliorarea simptomelor picioarelor și gleznelor umflate.

Șosete de compresie

Aceste șosete previn, în esență, acumularea de lichid în picioare și glezne, aplicând o presiune suficientă asupra picioarelor și gleznelor.

Pătrunjel

Unul dintre cele mai bune diuretice naturale este pătrunjelul. Dacă ți se umflă gleznele și picioarele, înseamnă ai prea mult lichid în organism. Adaugă pătrunjelul în alimentația ta pentru a crește producția de urină și a preveni acumularea de lichid.

Ulei esențial de grapefruit

O substanță antiinflamatoare foarte puternică este uleiul esențial de grapefruit și poate fi folosit în mai multe moduri pentru a preveni umflarea picioarelor. Se amestecă cu uleiuri purtătoare și se freacă direct pe zonele umflate. Există compuși antiinflamatori puternici în uleiul esențial de grapefruit care reduc edemul.

Baie cu apă sărată

Înmoaie picioarele în apă sărată pentru a reduce umflarea. Băile cu apă sărată pot ameliora durerea și disconfortul care însoțesc adesea picioarele și gleznele umflate. O simplă baie cu apă sărată de câteva ori pe săptămână poate elimina umflarea.

Păpădie

Fiind atât de bogată în polifenoli, flavonoide și potasiu, păpădia este un remediu grozav pentru extremități umflate. De asemenea, este unul dintre cele mai puternice diuretice naturale și ajută la eliminarea excesului de apă.