Cele Mai Eficiente Remedii Naturiste Pentru Calmarea Tusei

Remedii Tuse

Există multe remedii naturiste eficiente care te pot ajuta să scapi de tusea iritant, de durerile de gât și de celelalte simptome ale gripei. În rândurile următoare îți voi prezenta cele mai eficiente bune remedii casnice.

Sirop de ridiche

Ridichea este o armă minunată împotriva tusei. Pentru a pregăti un sirop eficient trebuie să folosești legume proaspete.

Mod de preparare:

Taie capacul ridichii, apoi scoate aproximativ o treime din ridiche cu ajutorul unei linguri sau cu un instrument adecvat. Înțeapă fundul ridichii cu un ac pentru a face câteva găuri, apoi pune leguma într-un bol sau o ceașcă.

Umple ridichea cu zahăr brun și o lingură de miere și pune-i capacul înapoi. Lasă ridichea deoparte timp de 24 de ore pentru ca zahărul să aibă timp să se dizolve și să extragă sucul din ridiche.

Sucul de ridiche se scurge în vasul în care a stat leguma. Toarnă siropul pentru tuse într-un recipient cu capac și pune-l la frigider. Consumă câte o lingură de sirop de ridiche de 3 ori pe zi.

Sirop cu ghimbir

Ghimbirul este extrem de sănătos, deci nu este de mirare că este cunoscut ca unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea tusei.

Mod de preparare:

Curăță rădăcina de ghimbir, apoi tai-o în felii. Mestecă felii de ghimbir de câteva ori pe zi. De asemenea, poți pregăti un ceai de ghimbir proaspăt, trebuie doar să dai rădăcina în bucăți și să torni peste ea aproximativ un litru de apă clocotită.

Lasă ceaiul la infuzat aproximativ zece minute, după care îl poți îndulci cu miere. Consumă câteva căni de ceai de ghimbir zilnic.

Sirop de tuse cu ceapă și lămâie

Lămâia și ceapa ajută la ameliorarea tusei. Dacă te confrunți cu o tuse iritantă, încearcă acest remediu.

Mod de preparare

Taie o felie de lămâie și pune-o într-un pahar. Deasupra, așază o felie de ceapă și toarnă miere de albine. Repetă procedura până umpli paharul. Lasă amestecul deoparte timp de câteva ore, apoi presează ușor feliile de ceapă și lămâie pentru a stoarce sucul din ele.

Consumă siropul de ceapă și lămâie atunci când te confrunți cu o tuse iritantă. Îl poți păstra la frigider timp de câteva zile.

Remediu cu miere

După cum arată studiile, mierea este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru ameliorarea tusei. Acest lucru se datorează proprietăților antioxidante și antibacteriene ale mierii.

Mod de preparare:

Înainte de culcare, consumă 1-2 linguri de miere. De asemenea, poți adăuga mierea într-un ceai.