Cele Mai Eficiente Remedii Naturiste Pentru Vergeturi

Remedii vergeturi

Vergeturile se formează odată cu creșterea bruscă în greutate – în timpul sarcinii, de exemplu. Însă, acestea pot apărea și din cauza scăderii în greutate, a creșterii masei musculare sau chiar a creșterii rapide în timpul pubertății.

Din fericire, prin folosirea unor uleiuri pentru hidratarea pielii, vergeturile pot fi prevenite. Vergeturile apar atunci când pielea este întinsă excesiv.

Remedii pentru eliminarea vergeturilor

Iată ce remedii ai putea folosi pentru a scăpa de vergeturi:

Unt de cacao

Untul de cacao hidratează piele, îmbunătățește circulația sangvină și ajută la eliminarea vergeturilor. Masează-ți pielea afectată de vergeturi cu puțin unt de cacao de două ori pe zi, timp de 3 luni și vei obține rezultate uimitoare.

Albuș de ou

Albușurile de ou sunt bogate în proteine și colagen, două substanțe ce ajută la întărirea pielii. Bate albușul de ou, aplică-l pe vergeturi și lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi spală-te cu apă caldă.

Aloe vera

Această plantă plină de vitamine este renumită pentru puterile sale vindecătoare. Însă, majoritatea oamenilor nu știu că pot folosi aloe vera și pentru a reduce vizibil vergeturile care apar în timpul sarcinii.

Rupe o frunză de aloe vera, scoate gelul din interior și aplică-l pe zona afectată. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește-te.

Zahăr

Zahărul poate fi folosit pentru prepararea unui remediu natural ce ajută la eliminarea vergeturilor. Amestecă o linguriță de zahăr din trestie de zahăr cu ulei de migdale. Freacă zona afectată cu acest amestec și așteaptă să se usuce. Folosește acest remediu zilnic timp de o lună și vei obține rezultate uimitoare.

Ulei de ricin

Acest ulei poate fi folosit pentru îndepărtarea vergeturilor, pentru reducerea ridurilor și celorlalte semne ale îmbătrânirii pielii. Aplică puțin ulei de ricin pe zona afectată și învelește-o în folie din plastic. Pune o sticlă cu apă fierbinte deasupra și lasă uleiul să acționeze minimum 20 de minute.

Ulei de arbore de ceai

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale, uleiul de arbore de ceai este perfect pentru tratarea problemelor pielii, precum acneea și vergeturile.

Amestecă uleiul de arbore de ceai cu puțin ulei de cocos și masează zona afectată cu amestecul obținut. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice efectuate în exces pot duce la ruperea pielii, dar asta nu înseamn că trebuie să renunți la ele. Ar fi bine să faci în continuare diferite exerciții, inclusiv abdomene, deoarece atunci când mușchii abdominali se încordează, vergeturile dispar mai repede. Înotul este, de asemenea, eficient în eliminarea vergeturilor.

Suc de lămâie

Sucul de albire este un agent de albire natural și poate fi folosit pentru a ameliora vergeturile și a le face mai puțin vizibile. Acidul din lămâie ajută și la eliminarea celulelor moarte.

Taie o lămâie în jumătate și freacă-ți zona afectată de vergeturi cu jumătate de lămâie. Lasă sucul să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.