Cum Îți Dai Seama Că Ești Stresat? Fii Atent La Aceste Semne

Semnele stresului

Trăim într-o lume agitată, deci nu este de mirare că suntem mai mereu stresați. Totuși, prea mult stres poate duce la o sănătate precară și la îmbătrânire prematură. Stresul se manifestă prin diferite simptome, pe care de multe ori deși le simțim, nu le acordăm importanță.

Dacă te confrunți cu oricare dintre simptomele de mai jos, s-ar putea să fii o persoană stresată.

Ești foarte supăratSuparareDacă ești nervos zile întregi, nu suporți să fii atins sau deranjat și, de cele mai multe ori te simți fericit doar atunci când ești singur, înseamnă că ești stresat. Dacă observi că te înfurii tot mai des în ultima vreme, de vină ar putea fi stresul. Deși poate fi tentant să te îndepărtezi de cercul tău de prieteni, ai putea avea nevoie de o seară în compania amicilor.

Ești mereu obositObosealaÎți este greu să te ridici dimineața din pat? Nu doar depresia îți fură energia, ci și stresul cronic. Din cauza stresului, te poți simți obosit chiar și după ce dormi suficient. Insomnia este un alt simptom al stresului.

Plângi din oriceStres manifestat prin plansDacă îți vine să plângi din orice în fiecare zi, s-ar putea să fii mult prea stresat. Indiferent dacă plângi de tristețe, de fericire, sau de supărare, este posibil ca lacrimile tale să curgă zilnic din cauza stresului. Dacă este posibil, încearcă să reduci puțin stresul, astfel încât să poți fi din nou ca înainte.

Ți-ai format noi obiceiuri sau ticuriTicuri noiDacă îți rozi unghiile încă din clasa a treia, înseamnă că acest tic nu este un simptom al stresului. Însă, dacă ai început de puțin timp să faci acest lucru, de vină ar putea fi stresul. Alte persoane obișnuiesc să-și muște buzele, să scrâșnească din dinți sau să se joace cu părul atunci când sunt stresate.

Te confrunți frecvent cu dureri de capDureri de capDurerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome ale stresului. Deși nu este o problemă serioasă, poate fi foarte enervantă, mai ales dacă te afli într-un mediu aglomerat. Masajul este cel mai bun mod de a ameliora o durere de cap indusă de stres. De asemenea, chiar și o plimbare scurtă poate fi suficientă pentru a ameliora o durere de cap stresantă.

Ai vise foarte ciudateVise ciudateDacă ai observat că visele tale au luat o întorsătură ciudată în ultima vreme, ai putea fi stresat. Deși pot părea amuzante uneori, visele ciudate pot fi foarte tulburătoare. Încearcă să găsești o modalitate de a face față stresului. Yoga și meditația te pot ajuta să stai departe de aceste vise.

Dureri de dințiDureri de dintiProbabil nu ai fi ghicit că acesta este unul dintre simptomele stresului, dar chiar este. Mulți oameni, în special cei care se confruntă cu stresul cronic de lungă durată, încep să scrâșnească din dinți, iar acest lucru poate duce la dureri severe de dinți și chiar la deteriorarea smalțului.