Cum Să Folosești Ceapa Pentru A Scăpa De Tuse În 15 Minute

Ceapa Cu Miere Remediu Tuse

Ceapa are efect antibacterian, iar în combinație cu mierea, luptă eficient împotriva tusei și răcelii.

Beneficiile mierii

Mierea este bogată în minerale, enzime, vitamine B, prebiotice și antioxidanți. Are proprietăți antibacteriene puternice și este folosită de mii de ani ca aliment și medicament.

Poate fi folosită local pentru tratarea arsurilor, tăieturilor minore și rănilor. De asemenea, mierea ajută la calmarea iritației gâtului și pielii. Majoritatea proprietăților medicinale ale mierii provin din polenul de albine și propolis. Propolisul, de exemplu, este rășina lipicioasă care provine din copaci.

Bioflavonoidele din propolis au proprietăți antibiotice, antifungice și antibacteriene puternice. În timp ce albinele folosesc propolisul pentru a-și proteja stupii, noi îl folosim pentru a ne proteja sănătatea.

Pentru a-și păstra proprietățile medicinale, mierea nu trebuie încălzită la o temperatură mai mare de 30 de grade.

Beneficiile cepei

Ceapa este bogată în uleiuri volatile care conțin compuși cu sulf. Acestea conferă cepei un gust și un miros puternic și au, de asemenea, proprietăți medicinale. Ceapa stimulează producția de globule albe care apără organismul de boli și infecții.

Alicina este un alt compus important din ceapă. Când tăiem ceapa și o expunem la aer, alicina este activată. Acest compus cu efect antimicrobian puternic ne ajută atunci când ne confruntăm cu infecții respiratorii.

Remediu împotriva tusei – rețetă

Pune ceapa într-un borcan, adaugă mierea de albine, amestecă bine, acoperă cu un capac și lasă la infuzat timp de 30-60 de minute, la temperatura camerei. Apasă cu o lingură peste feliile de ceapă pentru a se scurge mai mult suc.

Copiii cu vârsta peste un an ar trebui să consume câte o linguriță de sirop la fiecare 2 ore, în timp ce copii mai mari și adulții ar trebui să consume câte o lingură de sirop.

Cum ajută mierea și ceapa la tratarea tusei?

Miere este un bun remediu pentru tuse. Potrivit unui studiu, poate ameliora tusea mai eficient decât medicamentele eliberate fără prescripție medicală care conțin dextrometorfan, un inhibitor al tusei. De asemenea, mierea calmează durerea în gât.

Ceapa poate vindeca răceala, tusea, febra, durerea în gât și poate întări imunitatea. Taie o ceapă și las-o la înmuiat în apă timp de 6-8 ore. De asemenea, poți bea 3-4 linguri din această apă de 3 ori pe zi pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate.