Cum Să Folosești Mierea Pentru A Scăpa De Tuse În Câteva Minute

Remediu Tuse Cu Miere

Acest remediu de casă este foarte puternic și ajută la calmarea tusei și a durerilor de gât. Conține ingrediente simple, precum ghimbir, ardei Cayenne, oțet de cidru și miere. Toate acestea lucrează împreună pentru a combate simptomele răcelii.

Dacă tușești des, trebuie să consumi multe lichide, deoarece acestea hidratează mucoasele gâtului și ale gurii. Este recomandat să bei cât mai multă apă sau ceai de salvie, deoarece acesta din urmă conține uleiuri esențiale care protejează mucoasele.

Remediu natural pentru calmarea tusei

Ingrediente necesare:

  • 2 linguri oțet de mere, 2 linguri miere
  • 2 linguri apă, 1/4 linguriță ardei cayenne
  • 1/4 linguriță pudră de ghimbir

Mod de preparare:

Pune oțetul, mierea, apa, ardeiul cayenne și pudra de ghimbir într-un recipient mic și agită-l pentru a se combina ingredientele. Lasă-l la temperatura camerei timp de câteva zile sau pune-l la frigider, dacă vrei să-l folosești mai mult timp.

Agită-l bine înainte de fiecare utilizare. Siropul nu se va îngroșa, ci va rămâne apoi. Consumă-l de fiecare dată când te confrunți cu tusea enervantă.

Studiile indică faptul că mierea poate calma tusea iritantă, fără a provoca efecte secundare grave.

Sfaturi utile pentru ameliorarea tusei iritante

Relaxează-te

Mulți sunt foarte stresați din cauza problemelor cu care se confruntă acasă sau la locul de muncă. Stresul slăbește sistemul imunitar, așa că trebuie să înveți să te relaxezi. Încearcă să faci yoga, să asculți muzica preferată sau să citești o carte pentru a uita chiar și pentru câteva minute de toate problemele.

Bea multă apă

Persoanele care consumă foarte puține lichide sunt mai susceptibile la infecții. Membranele mucoase se usucă și creează un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor. De asemenea, organismul nu mai poate elimina în mod corespunzător agenții patogeni.

Se recomandă consumul a doi litri de lichide pe zi. Ceaiul și apa sunt cele mai bune băuturi, deoarece au un conținut redus de calorii.

Renunță la fumat

Dacă ești fumător, încearcă să renunți la țigări. Fumatul slăbește sistemul imunitar, iar fumul usucă mucoasele, favorizează inflamația și afectează sistemul natural de curățare al tractului respirator.

Spală-te pe mâini

Spală-te pe mâini de câteva ori pe zi, în special înainte de masă și după ce folosești toaleta. Această măsură simplă reduc semnificativ riscul ca virușii și alți germeni să pătrundă în organism și să se răspândească.

Remediile bunicii s-ar putea să nu vindece boala respiratorie de bază, însă ar putea ameliora în mod semnificativ crizele de tuse, iar acest lucru îmbunătățește calitatea vieții.