De Ce Apare Durerea De Călcâi?

Dureri de calcai

Mulți se confruntă cu o durere de călcâi atunci când stau în picioare. Pantofii incomozi și excesul de greutate sunt cei mai importanți factori care pot afecta forma picioarelor. Dacă simți o durere la nivelul călcâiului nu o ignora și nu aștepta să treacă de la sine, pentru că ar putea fi un simptom al unor probleme grave care necesită tratament imediat.

Artroza

Această boală afectează articulațiile și călcâiele. Medicul poate injecta lichid în zona afectată pentru ca articulația să funcționeze normal. Pentru a ameliora durerea de călcâi ai putea să-l masezi în mod regulat cu lămâie.

O crăpătură în osul călcâiului

Din cauza unor traumatisme poate apărea o crăpătură în osul călcâiului. În acest caz trebuie să mergi la medic pentru a-ți pune piciorul în ghips. Încearcă să stai cât mai mult timp întins în pat.

Inflamație

Bacteriile care nu pot fi eliminate din organism pot ajunge în țesutul călcâiului și în articulațiile provocând inflamații în zonele respective. Dacă durerea de călcâi este însoțită de senzația de urinare ar fi bine să mergi la un medic.

Bursita

Această inflamație a sacului articular poate fi tratată cu antibiotice dacă este cauzată de bacterii. În cazuri mai grave, medicul poate recomanda intervenția chirurgicală, așa că ar fi bine să mergi repede la un control.

Guta

Acumularea acidului uric în articulații provoacă dureri de călcâi. Pentru a ameliora durerea, ridică picioarele deasupra nivelului inimii și bea cât mai multă apă.

Inflamația călcâiului

Inflamația călcâiului provoacă dureri severe. Dacă ești o persoană supraponderală, încearcă să scapi de kilogramele suplimentare pentru a reduce presiunea aplicată pe picioare. De asemenea, este recomandat să aplici comprese cu gheață pentru a ameliora durerea.

Pinten calcanean

Această umflătură formată prin acumularea de calciu provoacă o durere severă. Ar trebui să porți pantofi ortopedici și să respecți recomandările medicului dacă ai pinteni calcaneeni.

Pentru a ameliora durerea poți încerca un remediu simplu, dar foarte eficient. Zdrobește 100 de grame de varză, pune-o la fiert în 100 ml de apă și aplic-o pe pintenul calcanean după ce se răcește.

Leziune la nivelul tendonului lui Ahile

Dacă ai dureri de călcâi este posibil ca tendonul lui Ahile să fie rănit. Mergi la medic pentru a primi un tratament.

Călcâie crăpate

Călcâiele crăpate pot sângera și, de asemenea, pot provoca dureri severe. Folosește o cremă hidratantă și elimină pielea moartă cu o pilă pentru călcâie.

Pentru a preveni durerea de călcâi poartă pantofi confortabili și evită să mergi desculț.