De Ce Te Simți Mereu Obosit? Cauzele Oboselii

Oboseala cauze

Te simți obosit chiar dacă dormi suficient? De vină ar putea fi sindromul de oboseală cronică sau chiar unele obiceiuri de zi cu zi. Iată care ar putea fi cauzele oboselii:

Nu mănânci corect

Carbohidrații rafinați sunt o sursă rapidă de energie. Când mănânci cereale, prăjituri, paste sau pizza, nivelul de zahăr din sânge crește rapid și te simți plin de energie. Cu toate acestea, odată ce nivelul glucozei din sânge scade, începi să te simți din nou obosit. Dacă vei continua să mănânci alimente care conțin carbohidrați rafinați, te vei simți obosit toată ziua.

Încearcă să consumi mai puține alimente cu zahăr și să adaugi în dieta ta ovăzul, lintea și alimentele bogate în fibre, cum ar fi legumele.

Nu ești suficient de activ

Când vii obosit de la muncă și te întinzi pe canapea, îți pierzi de tot energia. În schimb, dacă alegi să faci exerciții fizice de câteva ori pe săptămână, te vei simți mai puțin obosit. Un studiu din 2008 a arătat că adulții care au făcut un antrenament de 20 de minute de exerciții fizice de intensitate scăzută, de 3 ori pe săptămână, au avut niveluri mai mari de energie.

Nu dormi suficient de bine

Este posibil să te simți obosit chiar și după un somn de 7-9 ore. Acest lucru se datorează faptului că nu doar timpul alocat somnului este important, ci și calitatea lui. Încearcă să dormi și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi.

De asemenea, încearcă să nu bei cafea în a doua parte a zilei și să nu stai până târziu la televizor. Astfel, vei reuși să-ți îmbunătățești calitatea somnului și să te simți mai energic a doua zi.

Ai intoleranță alimentară

Dacă te simți obosit fără niciun motiv, s-ar putea să suferi de intoleranță alimentară. Foarte multe persoane au intoleranță la gluten, ouă și lactate.

Nu bei suficientă apă

Dacă nu înlocuiești apa pierdută din organism, te deshidratezi. Acest lucru poate duce la niveluri scăzute de energie și poate reduce capacitatea de concentrare. Un studiu a arătat că femeile care au băut apă în timp ce alergau pe banda de alergare s-au simțit mai puțin obosite decât cele care nu au făcut acest lucru.

Ești stresat

Studiile au arătat că un nivel ridicat de stres poate duce la oboseală. Yoga și meditația te pot ajuta să te relaxezi.

Ai nevoie de mai multe vitamine

Este posibil ca alimentele pe care le consumi să nu conțină suficient fier, vitamina D sau vitamina B12. Unele dintre alimentele bogate în fier sunt spanacul, broccoli, carnea roșie și carnea de curcan.

Vitamina B12 poate fi găsită în lapte, ouă, somon și carne de vită. Mănâncă mai multe ciuperci, pește gras și fructe de mare pentru a crește nivelul de vitamina D din organism. De asemenea, ar fi bine să petreci mai mult timp la soare.