Fii Atent La Aceste Semne Care Te Avertizează Că Ai Probleme Cu Tiroida

Boli tiroidiene

Mulți oameni sunt predispuși la afecțiuni tiroidiene. Numărul cazurilor de boli tiroidiene a crescut din cauza toxinelor din aer, apă și alimente. În mod similar, stresul joacă un rol important în apariția bolilor tiroidiene.

Glanda tiroidiană este un organ în formă de fluture situat în parte din față a gâtului. Funcția glandei tiroidiene este de a produce hormoni și de a regla metabolismul.

Bolile tiroidiene

Hipotiroidism

În caz de hipotiroidism, glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni. Această boală se manifestă prin simptome precum încetinirea bătăilor inimii, senzație de oboseală și grig, creștere în greutate.

Hipertiroidism

Dacă glanda tiroidă produce prea mulți hormoni, înseamnă că pacientul suferă de hipertiroidism. Această boală produce simptome precum creșterea ritmului cardiac, probleme digestive și schimbări de dispoziție.

Tiroidita Hashimoto

Tiroidita Hashimoto, considerată o formă de hipotiroidism, este o boală autoimună care determină organismul să producă anticorpi ce distrug celulele tiroidiene.

Boala Graves

Boala Graves este o boală autoimună ce determină glanda tiroidă să producă prea mulți hormoni. Boala Graves este una dintre cele mai întâlnite forme de hipertiroidism.

Semne care indică probleme cu tiroida:

  • Creșterea și pierderea în greutate inexplicabilă;
  • Oboseală cronică și letargie;
  • Transpirație excesivă;
  • Creșterea ritmului cardiac;
  • Piele uscată;
  • Tulburări de dispoziție;
  • Disfuncții sexuale;
  • Slăbiciune musculară.

Soluții pentru prevenirea problemelor tiroidiene

Consumul de alimente sănătoase

Anumite alimente precum fructe, năut, alge marine și sardine pot preveni problemele tiroidiene, așa că ar fi bine să le adaugi în dieta ta.

Consumul de vitamine

Potrivit unui studiu, vitamina A poate reduce riscul de boli tiroidiene. Ar fi bine să consumi cartofi dulci, morcov, dovlecei, caise, mango, pepeni, salată verde și spanac.

Relaxarea

Este important să ne relaxăm pentru a scăpa de stres, deoarece acesta are un efect negativ asupra tiroidei.

Dieta fără gluten

Oamenii de știință au descoperit că o dietă fără gluten oferă numeroase beneficii pacienților cu boli tiroidiene autoimune.

Yoga

Yoga și meditația sunt două activități care îmbunătățesc echilibrul hormonal și previn bolile tiroidiene.