Iată Ce Alimente Ar Trebui Să Consumi Pentru A-ți Proteja Sănătatea

Usturoi beneficii

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, riscul de îmbolnăvire crește. De aceea, experții recomandă consumul anumitor alimente, mai ales în copilărie. De exemplu, aceștia consideră că spanacul trebuie consumat frecvent, deoarece este o sursă importantă de fier. Iată ce alimente ar trebui să consumi, în funcție de problemele pe care le ai.

Morcov – ameliorează durerile de cap

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că cel mai bun remediu pentru durerile de cap este morcovul. Morcovul reduce riscul de Alzheimer și ameliorează durerile de cap cronice. Experții recomandă consumul de suc de morcovi de cel puțin 2 ori pe săptămână.

Anghinare – protejează ficatul

Unele alimente provoacă inflamație la nivelul ficatului. În timp, această inflamație poate cauza probleme grave, de aceea trebuie eliminată din timp. Experții recomandă consumul de anghinare o dată pe săptămână pentru a preveni inflamația la nivelul ficatului.

Datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține, anghinarea este cel mai bun remediu natural pentru eliminarea toxinelor din ficat.

Usturoiul – reduce nivelul colesterolului

Datorită efectului să antioxidant, usturoiul elimină toxinele din sânge și scade nivelul colesterolului rău. În acest fel, previne ocluzia vasculară și bolile de inimă.

Spanac – previne cariile dentare

Bogat în minerale (magneziu, fosfor, iod), spanacul contribuie la dezvoltarea oaselor și a mușchilor. În plus, previne cariile dentare și pierderea dinților. Atunci când este consumat în combinație cu ouăle satisface nevoia de fier a organismului.

Portocala – tratează gripa

Portocala, este un aliment bogat în vitamina C, întărește sistemul imunitar și crește rezistența organismului în fața bolilor. Consumând portocale și alte citrice, vei putea preveni răceala și gripa.