Iată Ce Se Întâmplă Dacă Îți Învelești Piciorul În Frunze De Varză

Frunze de varza beneficii

Dacă îți înfășori picioarele în frunze de varză, poți scăpa de anumite boli, precum ateroscleroza, artrita și edemul. Frunzele de varză funcționează ca un magnet pentru multe afecțiuni ale organismului. În plus, varza poate fi utilă în tratarea problemelor glandei tiroide și a mai multor afecțiuni.

Probabil cu toții am avut picioarele umflate, cel puțin o dată. Călătoria cu avionul, sarcina și statul în picioare perioade lungi de timp pot duce la umflarea picioarelor. Din fericire există o serie de remedii care pot ameliora această problemă.

Este important să ne amintim că picioarele umflate, însoțite de alte simptome precum hipertensiunea arterială, modificări ale culorii pielii sau febră pot indica probleme grave de sănătate. În acest caz, ar trebui să ne adresăm medicului.

Beneficiile frunzelor de varză

Varza conține zahăr, minerale (calciu, sulf, potasiu, fosfor), fibre, antociani, fitonutrienți, vitaminele A, B1 și C. Datorită acestor componente, varza poate elimina vânătăile și umflăturile. Este folosită ca remediu pentru calmarea durerilor de sâni în timpul alăptării.

Frunzele de varză sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea picioarelor umflate.

Împachetări cu frunze de varză

Spală o căpățână de varză și îndepărtează frunzele de deasupra. Înfășoară frunzele în folie de aluminiu și bagă-le în cuptor pentru 5 minute, astfel încât să se încălzească puțin. Frunzele de varză nu trebuie încălzite prea mult pentru că își pierd proprietățile vindecătoare.

Pune frunzele de varză pe picioare și înfășoară-le cu un bandaj. Înlocuiește frunzele vechi cu frunze proaspete la fiecare 2 ore.

Dacă ai aplicat frunzele corect, a doua zi vei observa că picioarele tale nu mai sunt atât de umflate. De asemenea, această metodă simplă te-ar putea ajuta să scapi și de dureril articulare.

Alte beneficii ale frunzelor de varză:

Ameliorează sensibilitatea sânilor 

Folosește un sucitor pentru a zdrobi câteva frunze de varză apoi așază-le pe piept și ține-le acolo timp de cel puțin 20 de minute, de 2 ori pe zi. Alăptează apoi copilul sau golește-ți sânul cu o pompă.

Multe mămici obișnuiesc, de asemenea, să-și frece abdomenul cu frunze de varză pentru a ameliora durerile menstruale.

Accelerează vindecarea rănilor

Cantitatea ridicată de metionină din varză susține creșterea și repararea țesuturilor. Acest aminoacid esențial are multe proprietăți vindecătoare. Aplică o frunză de varză pe rană pentru a preveni infecțiile și a accelera vindecarea.

În plus, metionina poate preveni intoxicația cu cupru și tylenol și poate ajuta la combaterea alergiilor, problemelor hepatice, astmului, depresiei și schizofreniei.

Calmează durerile de cap

Varza conține fier, fosfor, magneziu, calciu, potasiu, acid folic, vitaminele C și K. Toate aceste vitamine și minerale sunt eficiente pentru ameliorarea durerilor de cap cauzate de deficiențe nutriționale.

Metionina poate sprijini detoxifierea și poate ajuta organismul să scape de metalele grele, precum mercur și plumb. Prin urmare, starea generală a corpului se îmbunătățește și scade riscul de apariție a durerilor de cap declanșate de expunerea la toxine.