Încearcă Această Rețetă Și Scapă De Tuse În Doar 3 Zile

Remediu pentru tuse

Acest remediu pentru tuse conține miere și piper negru, două ingrediente care pot calma iritația tractului respirator. În plus, putem adăuga lămâie și ghimbir pentru a ameliora mai repede acest simptom al tusei.

Ingrediente:

  • 2 căni apă
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • Miere
  • Sucul stors din jumătate de lămâie
  • 1 lingură ghimbir

Mod de preparare:

Pentru început turnăm cele două căni de apă într-o cratiță și așteptăm să fiarbă. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adaugă piperul negru măcinat, zeama de lămâie și ghimbirul. Lăsăm lichidul la temperatura camerei timp de 10 minute, apoi îl strecurăm și adaugă miere.

Această băutură se consumă pe stomacul gol, înainte de mesele principale, până când tusea dispare complet.

 Beneficiile ingredientelor

Piperul este apreciat pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Acest condiment conține potasiu, mangan, calciu, cupru, fier, vitamina C, vitamina K și fibre.

Consumul de piper crește cantitatea de acid clorhidric și îmbunătățește digestia. Dacă producția de acid clorhidric scade, alimentele ar putea rămâne mai mult timp în stomac, iar acest lucru ar putea duce la arsuri sau indigestie.

Ghimbirul este un remediu eficient în tratarea răcelii, deoarece are capacitatea de a distruge bacteriile și virusurile. Acesta reduce riscul de infecții, întărește imunitatea și ajută la tratarea problemelor respiratorii.

Mierea are efect antibacterian și luptă contra infecțiilor. De asemenea, ameliorează durerile de gât și tusea, deoarece este un bun emolient. S-a dovedit inclusiv că mierea poate fi mai eficientă decât unele medicamente antitusive pe bază de dextrometorfan.

Lămâia tratează problemele respiratorii, întărește imunitatea și ajută la vindecarea gripei și răcelii.