Îngrășământ Natural Pentru Plante. Iată Cum Se Face

Kombucha pentru plante

Cu toții ne dorim să să avem o grădină plină de fructe și legume. Din păcate, uneori ne hrănim plantele cu atât de multe substanțe chimice, încât nu reușesc să crească cum trebuie. Adevărul este că fiecare plantă trăiește în armonie și nu are nevoie de chimicale.

La urma urmei, strămoșii noștri s-au bucurat de recolte bogate an de an, fără a folosi substanțe chimice. Îngrășămintele pentru grădină erau toate naturale. Încercăm și noi să utilizăm doar îngrășăminte naturale pe terenul nostru. Unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru plante este kombucha.

Oamenii de știință vorbesc de mult timp despre proprietățile benefice ale ei. Chinezii spun despre kombucha că este un elixir al tinerețiii. Kombucha nu poate fi creată sintetic, deoarece se prepară doar din substanțe de origine naturală. Kombucha este un amestec de microorganisme, acid acetic și drojdii cu proprietăți curative și nutritive.

De asemenea, conține acizi lactici care distrug bacteriile dăunătoare. Conține trei tipuri de enzime:

  • Proteaza – descompune proteinele
  • Lipaza – descompune grăsimile
  • Amilaza – descompune amidonul

În plus, kombucha are în compoziția sa și un antibiotic natural.Kombucha ingrasamantUn vecin mi-a spus să folosesc kombucha ca îngrășământ pentru plantele din grădină, în urmă cu aproximativ 20 de ani. Așa că l-am folosit în seră – am hrănit roșiile cu el tot sezonul și am obținut o recoltă bună.

Am început să fac și o infuzie cu kombucha pentru plante, folosind frunze de ceai și zahăr granulat. Când fac infuzii, combin kombucha cu coaja de ceapă, coajă de ou sau pesmet și ierburi.

Într-un buton de 100 litri de apă, adaug 4-5 litri de kombucha, 3-4 pumni de coji de ceapă, o borcan de un litru de coji de ouă tocate, pesmet și coji de citrice. Adăugând coji de citrice, infuzia va avea o aromă mai plăcută. Las 4-5 zile la infuzat, apoi adaug un litru de infuzie la o găleată de 10 litri.

Copacii, florile și legumele se bucură de beneficiile acestui îngrășământ natural. Ud varza cu infuzie de kombucha o dată la 5-6 zile. Nu este doar un bun îngrășământ, ci și un insecticid natural. Poți vedea cum fluturii zboară departe de varză, după ce o uzi cu această infuzie.Kombucha plantePentru răsaduri folosesc apă cu adaos de kombucha. Înainte de a planta semințele, ud pământul cu această infuzie (adaug 200-250 ml de kombucha la 1.5 litri de apă).

Kombucha ajută, de asemenea, la eliminarea dăunătorilor, deoarece are un gust acru. Pulverizez uneori tufișurile și copacii cu o soluție pe bază de kombucha pentru a scăpa de furnici.