Înmoaie O Lămâie În Bicarbonat De Sodiu Și Vezi Ce Se Întâmplă

Lamaie cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este cel mai ieftin material sanitar din lume, folosit din cele mai vechi timpuri. După cum ne-au învățat bunicile noastre, folosim bicarbonatul pentru a face pâine sau pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, dar acest produs ar putea fi folosit și în alte scopuri.

Iată cum poți utiliza acest ingredient miraculos multifuncțional pentru a-ți face viața mai ușoară.

Bicarbonatul de sodiu elimină petele care se formează în cana de cafea. De asemenea, bicarbonatul absoarbe toate mirosurile neplăcute din frigider. La fel ca bicarbonatul de sodiu, și lămâia poate fi folosită la îndepărtarea petelor și a mirosurilor neplăcute.

Pentru a îndepărta petele dificile, taie o lămâie în jumătate, scufund-o în bicarbonat de sodiu și șterge cu ea suprafața murdară. Acest amestec curăță foarte bine petele dificile de rugină și nu numai.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu și lămâia pentru a obține un dezinfectant puternic pentru chiuvetă. Înmoaie jumătate de lămâie în bicarbonat de sodiu și șterge chiuveta din baie pentru a o dezinfecta.

De asemenea, poți crea o soluție de curățare universală folosind aceste două ingrediente simple. Amestecă o lingură de suc de lămâie cu o lingură de bicarbonat și jumătate de pahar de apă fierbinte. Toarnă amestecul obținut într-un recipient cu pulverizator și folosește-l de fiecare dată când vrei să cureți o suprafață murdară. Agită bine recipientul înainte de fiecare utilizare.

Cu acest amestec poți curăța dulapurile din bucătărie și vasele pline de grăsime, deoarece atât bicarbonatul cât și sucul de lămâie ajută la curățare reziduurilor grase.