Lapte De Soia Preparat În Casă – Are Un Gust Delicios Și Este Mult Mai Bun Decât Cel Din Magazin

Lapte de soia

Laptele de soia preparat în casă are o aromă delicioasă. Preparându-l în casă, îi poți controla atât textura, cât și dulceața. Nu ai niciun motiv să nu încerci această rețetă. Dar înainte de a-ți spune cum se face laptele de soia, îți vom dezvălui mai multe lucruri importante despre această băutură.

Ce este laptele de soia?

Laptele de soia este o băutură obținută din boabe de soia și apă, încălzite timp de 15-20 de minute. Apoi, se adaugă unele minerale precum calciu și alte vitamine. Unii experți consideră că această băutură nu trebuie numită “lapte”, deși arată similar.

Laptele de soia conține cantități considerabile de vitamina A și E, fitosteroli și polifenoli. De asemenea, are proprietăți antioxidante benefice organismului. Este un aliment fără colesterol, cu un conținut foarte mic de calorii și grăsimi, dintre care 20% sunt acizi grași saturați și polinesaturați.

Lapte de soia – proprietăți

Această băutură este preparată din soia și supusă unor tratamente termice pentru a-și crește valoarea nutritivă, fiind suplimentat cu vitamine și minerale. În cele din urmă, este sterilizat și omogenizat. Rezultatul final este un lichid asemănător laptelui, fără aromă, care poate fi combinat cu alte produse.

Înainte de a învăța cum se prepară laptele de soia, este necesar să cunoști beneficiile sale. Laptele de soia este benefic pentru inimă și sistemul circulator, deoarece nu conține colesterol.

Poate ajuta la prevenirea osteoporozei, deoarece furnizează calciu oaselor. Osteoporoza depinde și de matricea organică a osului, dar laptele de soia contribuie la prevenirea acestei patologii. Este un produs ideal pentru cei care sunt alergici la proteinele din laptele de vacă sau au intoleranță la lactoză.

Cum se prepară laptele de soia?

Ingrediente:

  • 1 cană soia boabe
  • 2 linguri miere sau zahăr
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță zahăr vanilat

Mod de preparare:

Înmoaie boabele de soia într-un castron mare și lasă-le acolo peste noapte. A doua zi, aruncă boabele care nu s-au înmuiat sau expandat. Spală boabele de soia și aruncă cojile. Pune boabele într-un blender și adaugă 2-3 căni de apă, apoi macină-le până obții un piure fin. Dacă este necesar, poți să mai adaugi apă.

Strecoară pulpa printr-o sită, presând boabele de soia pentru a extrage laptele. Pune laptele de soia într-o cratiță și adaugă 2-3 căni de apă. Pune vasul pe foc și așteaptă să fiarbă laptele, apoi amestecă și îndepărtează spuma.

Gătește la foc mic, amestecând din când în când timp de aproximativ 20 de minute. Dacă este nevoie, adaugă mai multă apă.

Adaugă miere sau zahăr, după gust. Dacă îți place zahărul vanilat, poți adăuga puțin în lapte. Lasă laptele să se răcească apoi păstrează-l la frigider.

Deoarece laptele de soia nu conține lactoză, este un bun înlocuitor pentru cei care au intoleranță la lactoză. Este, de asemenea, o băutură pe bază de plante ce poate fi consumată inclusiv de vegetarieni și vegani, deoarece nu conține lapte de vacă.