Pătlagină Cu Miere Sau Zahăr – Un Remediu Naturist Care Te Va Proteja De Boli Tot Anul

Patlagina cu miere

Preparatele din pătlagină au efect antiinflamator, cicatrizant, hemostatic, diuretic și hipotensiv. Sunt folosite pentru hipertensiune arterială și ateroscleroză, pentru boli respiratorii acute și cronice. Sucul și Infuzia din frunze de pătlagină sunt un expectorant excelent.

Planta este folosită pentru boli ale tractului gastrointestinal, gastrită, ulcer duodenal, enterită acută și cronică, colită ulcerativă.

Pentru a trata colita cronica se amestecă 1 kg de pătlagină și 1 kg de zahăr. Clăteșet bine frunzele, usucă-le, așază-le în straturi și stropește-le cu zahăr (un strat de zahăr, un strat de frunze). Pune apoi borcanul într-un loc întunecat și lasă-l acolo timp de 3-4 săptămâni.

Se strecoară siropul obținut și păstrează-l la frigider. Consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Suc de pătlagină cu miere

Spală frunzele proaspete și toacă-le într-un mojar, apoi pune-le într-o oală cu apă și lasă-le la fiert. Adaugă miere de albine și consumă lichidul obținut mai ales atunci când tușești sau faci febră. Se recomandă consumul unei lingurițe de suc de pătlagină la fiecare oră.

De asemenea, mai există o metodă prin care poți prepara suc de pătlagină. Spală bine frunzele, taie-le în bucăți mici, zdrobește-le, strecoară sucul din ele și amestecă-le cu o cantitate egală de miere.

Fierbe frunzele timp de 20 de minute și consumă câte o lingură de suc de 3 ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă, dacă suferi de gastrită sau colită. Sucul de pătlagină se păstrează într-un recipient închis, într-un loc răcoros.

Pentru a obține sucul de pătlagină, smulge frunzele de pătlagină, clătește-le în apă rece și pune-le pe o hârtie, la uscat. După ce frunzele se usucă, dă-le prin mașina de tocat, stoarce sucul prin două straturi de tifon și amestecă-l cu miere sau zahăr.

Amestecă bine cu o lingură sau o spatulă de lemn într-un vas din sticlă. Toarnă amestecul într-un borcan de 3 litri și păstrează-l într-un loc întunecat. După 2 săptămâni, acest remediu naturist poate fi consumat.

Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă pentru a preveni durerile de stomac.

Sucul din frunze de pătlagină poate fi folosit și la tratarea bolilor de plămâni. Taie 400 gr frunze de pătlagină în bucăți cât mai mici, amestecă-le cu 500 gr de zahăr și 125 ml de apă și pune-le la fiert, la foc mic. Când amestecul devine maro deschis, toarnă-l într-un borcan. Consumă câte o lingură din acest amestec pe stomacul gol.