8 Plante superbe care înfloresc toată vara – Minuni din natură

Sunt plante perene care înfloresc de la începutul verii și până la sfârșitul ei:

1. ȘTEVIA DE MUNTE SAU ASTRANTIA MAJOR

Este o plantă perenă ce are o înălțime de aproximativ 70 cm. şi care înfloreşte din iunie şi până în august dacă este bine îngrijită prin înlăturarea la timp a bobocilor ofiliţi. Are o bogată paletă de culori de diferite nuanțe de roz, alb, crem și verde. Un soi elegant al acestei specii, soiul „Primadonna” ne încântă privirile datorită petalelor sale colorate în alb, roz și verde. In general, înflorirea lui se reînnoiește la începutul toamnei și durează până în luna octombrie. Această plantă este amatoare de locurile însorite sau de acelea cu semi-umbră. Nefiind o plantă pretenţioasă, ştevia de munte creşte pe orice fel de sol şi nu necesită transplantare pe parcursul a 5-7 ani.

2. LIMBA PEȘTELUI SAU ARMERIA MARITIMA

Este o plantă perenă ce are o înălţime de până la 20 de cm, o formă de perniță şi multe flori elegante viu colorate, care se deschid din mai și până la sfârșitul lunii august. Există câteva soiuri care se găsesc în comerţ: „Alba”, ”Rosea Compacta”, „Splendens Perfecta”, „Düsseldorfer Stolz”, toate având flori albe, roz, roșii-carmin și, chiar, roșii închis. Nu este o plantă pretențioasă, rezistă foarte bine la îngheț și preferă solurile ușoare și nisipoase. Poate fi plantată în ghivece, jardiniere și chiar în grădină.

3. TRANDAFIRII ENGLEZEȘTI (DAVID AUSTIN ROSES)

30486P13

Sunt plante foarte rezistente ale căror flori sunt, în cea mai mare parte, aromate. Sunt florile cele mai rezistente la frig pe care oricine le-ar putea cultiva. Printre toate soiurile sunt câteva care înfloresc din abundenţă pe timpul verii. Iată câteva: „William Shakespeare 2000”, „Crown Princess Margaretha”, „Munstead Wood”, „Golden Celebration”, „The Dark Lady”, „Charlotte” și „Crocus Rose”.

4. RĂCHITANII SAU LYTHRUM SALICARIA ȘI LYTHRUM VIRGATUM

Având o înălţime cuprinsă între 80 şi 140cm, aceste plante perene au o perioadă lungă de înflorire. Deosebirea între ele o reprezintă nuanţele intense din gama roz-liliachie. Cele mai des întâlnite soiuri sunt „Roseum”, „Sticflamme”, „Zigеunerblut” și „Augenweide” care au flori roz-deschis, roz-purpurii, roșii-închis și roșii-mov. Chiar dacă cresc pe malul unui bazin acvatic sau în florăriile ce au în dotare un substrat bine irigat, răchitanii nu sunt pretențioși și pot rezista în orice condiții.

5. CLEMATITELE SAU CLEMATIS

Există numeroase specii de clematite. Printre acestea se numără: „Veronica’s Choice”  are o înălţime de 3 metri, flori mari, cu multe straturi, alb-violete, care îşi fac apariţia din mai până în septembrie, pe lăstarii cu vârsta de 1 an. „Duchess of Edinburgh” are o liană cu o lungime de aproximativ 3 metri, iar florile de culoare albă acoperă ramurile din mai până în august. „Сardinal Wyszynski” este deținătorul medaliei de aur „Plantarium 1990”. Florile sunt mari, roşii şi apar pe timpul verii, până în septembrie. „Warscwaska Nika” este soiul care a obținut medalia de argint. Are flori mari, de culoare mov şi care dau un aspect plăcut de-a lungulo întregii veri. „Alba” are o liană cu o lungime de aproximativ 5 metri, iar florile buclate, de culoare alb-albăstrii sau mov-deschis, încântă privirile tuturor din iunie și până în august.

6. POTENTILLA SAU POTENTILLA FRUCTICOSA

Este o plantă ce are înălţimea de aproximativ 150 cm şi pretențioasă la umiditate, lumină și căldură. Soiul „Abbotswood” încântă privirile prin abundența florilor sale de culoare albă, care acoperă arbustul din iunie până în octombrie. Potentilla fructicosa este o plantă ce preferă solurile cu drenaj bun. Pot fi plantate solitar sau în grupuri, atunci când se creează garduri vii.

7. INUL DECORATIV (LINUM GRANDIFLORUM)

Este o plantă ce are înălţimea de aproximativ 60 cm şi care înfloreşte pe o perioadă lungă de timp, mai precis din iunie până în septembrie. Sunt soiuri de in „Rubrum”, „Mars”, „Aurora” și „Zorepad” care, cu florile lor colorate în roz-deschis, roșu-intens, culoarea piersicii și roșu-închis, dau un aspect extraordinar dacă sunt aranjate grupat.

8. JALEȘUL DE CÂMP SAU SALVIA NEMOROSA

Dacă sunt îngrijite în mod corespunzător, aceste plante înfloresc pe parcursul întregii veri. Este o plantă ce are înălţimea cuprinsă între 35-90 cm. Cele mai frumoase soiuri sunt „Blue Hill” și „May Night” datorită florilor albăstrii-lila ce sunt aranjate în mănunchiuri în formă de lumânare. Jaleșul este o plantă ce iubeşte zonele semi-umbroase ce au un substrat moderat de ud, afânat și nutritiv.