Proprietățile Medicinale Ale Frunzelor De Hrean – Cum Le Poți Folosi?

Frunze de hrean beneficii

Dacă vrei să elimini toată sarea acumulată în organism și să scapi de durerile de spate și durerile articulare, ar trebui să începi să folosești frunze de hrean.

Înmoaie 2 frunze de hrean în apă clocotită și pune-le pe spate, chiar înainte de a merge la culcare. Înfășoară zona pe care ai pus frunzele, cu o cârpă curată. S-ar putea să apară o ușoară senzație de arsuri, dar va dispărea destul de rapid.

Dimineața, îndepărtează cu grijă frunzele – dacă există prea multă sare în organism, acestea se prăfuiesc. Repetă procedura ori de câte ori este nevoie pentru a elimina excesul de sare din corp. Hreanul este singura plantă care poate trage sare prin porii pielii.

Frunzele de hrean ajută și la ameliorarea durerilor de spate și articulare. Freacă zona dureroasă cu frunze de hrean, iar după o săptămână durerea va dispărea complet. Ori de câte ori te doare spatele, folosește frunze de hrean.

În luna mai, când apar frunzele de hrean tinere, adună-le și pune-le într-un borcan din sticlă. Umple borcanul cu vodcă sau alcool și pune-l într-un loc întunecat timp de 2 zile. Ia câteva frunze umede și freacă locul dureros cu ele. Acest remediu poate fi folosit atât pentru durerile de spate, cât și pentru durerile articulare.

Frunzele de hrean conțin multe substanțe benefice, precum vitamina C, caroten, potasiu, fier, magneziu, cupru. Această plantă este un antibiotic natural și împiedică dezvoltarea agenților patogeni.

Frunzele de hrean pot fii folosite și în caz de tuse cronică, pietre la rinichi, hipertensiune arterială, dureri de dinți, anemie.