Remedii Naturiste Care Ameliorează Rapid Tusea Și Celelalte Simptome Ale Răcelii

Remedii tuse

În aceste zile în care vremea se schimbă constant, este aproape imposibil să nu răcești. Dacă nu ai un sistem imunitar puternic, boala se apropie foarte repede de tine. Unele dintre cele mai neplăcute simptome ale răcelii sunt durerile în gât și tusea uscată.

Remedii naturiste pentru tuse și răceală

Suc de lămâie și ghimbir proaspăt

Lămâia este o sursă importantă de vitamina C și antioxidanți ce mențin mucoasa umedă. Dacă este folosită în combinație cu ghimbirul, devine un medicament puternic. Ghimbirul crește temperatura corpului și este extrem de eficientă împotriva tusei uscate.

Rade ghimbirul proaspăt și adaugă peste el sucul stors din jumătate de lămâie. Consumă acest amestec de două ori pe zi. Chiar dacă are un gust ușor amar, vei reuși să scapi de tuse și de celelalte simptome ale răcelii.

Gutuie și lămâie

Gutuia și lămâia sunt o alternativă pentru infecțiile de la nivelul gâtului. Taie gutuia în felii și stoarce lămâia peste ea. Consumă jumătate de gutuie pe zi și vei scăpa de tuse.

Ghimbir și miere

Când aceste două ingrediente se unesc, creează un remediu foarte bun.Ghimbirul și mierea te pot scăpa de simptomele neplăcute ale răcelii și îți conferă un plus de energie. Acest remediu va lupta cu microbii din organism și te va ajuta să te vindeci mai repede.

Rade o bucată de ghimbir și amestec-o cu o linguriță de miere. Consumă acest amestec sub formă de sirop de 3 ori pe zi.

Ridiche neagră și miere

Dacă vrei să scapi de tusea neplăcută care nu pare să treacă niciodată, folosește un remediu pe bază de ridiche neagră și miere. Scobește o ridiche neagră, dar ai grijă să nu-i străpungi fundul. Adaugă o lingură de miere în ridiche, apoi pune ridiche într-un pahar și las-o acolo timp de 24 de ore.

Poți consuma suc de ridiche cu miere pe stomacul gol de 2 ori pe săptămână, de preferat dimineața.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu ar trebui să folosească aceste remedii fără acordul medicului. De asemenea, deși aceste remedii sunt naturale, nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub 2 ani.