Remedii Naturiste Pentru Eliminarea Arsurilor La Stomac

Remedii arsuri la stomac

Ai simțiti vreodată o senzație de arsură în stomc? Acest fenomen cunoscut sub numele de arsuri la stomac este un simptom, nu o boală. Pentru început, trebuie să înțelegem că arsurile la stomac sunt direct legate de refluxul gastroesofagian care apare atunci când sfincterul esofagian nu funcționează așa cum ar trebui.

Cu toate acestea, poate fi și un simptom al unei boli grave. Din fericire, există remedii naturiste eficiente, pe care le poți încerca chiar acum.

Arsurile la stomac pot fi ameliorate cu ajutorul acestor remedii foarte simple. Dacă ai acel disconfort cauzat de refluxul gastroesofagian încearcă remediile de mai jos.

Ghimbir

Bea ceai de ghimbir timp de cel puțin 30 de zile, de preferat cu jumătate de oră înainte de prânz.

Banane și mere

Împreună, aceste două fructe luptă cu refluxul și arsurile la stomac, mai ales dacă sunt consumate la micul dejun. Bananele ajută la reducerea cantității de acid produs de stomac, în timp ce merele, fiind bogate în fibre, ajută organismul să dizolve uleiurile naturale din banane.

De asemenea, ai putea să mănânci un măr cu aproximativ o oră înainte de culcare care suferi de reflux nocturn.

Ceai de mușețel

Mușețelul este o plantă foarte puternică, potrivită pentru tratarea anxietății și a depresiei. Este excelentă pentru ameliorarea problemelor digestive. Poți consuma ceai de mușețel oricând, mai ales dacă ai arsuri la stomac.

Mentă

Această plantă cu aromă răcoritoare este un excelent antiinflamator natural. Conține fibre, vitaminele B, C și multe minerale benefice pentru sănătate. Ceea ce mulți nu știu este că menta ajută la tratarea refluxului gastroesofagian, a arsurilor la stomac și a gastritei.

Dacă ai arsuri și dureri în gât cauzate de reflux, bea o ceașcă de ceai de mentă.

Apă cu lămâie

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, încearcă să-ți începi ziua cu un pahar de apă caldă în care ai adăugat puțin suc de lămâie. Medicii confirmă că apa caldă cu lămâie ajută la echilibrarea nivelului de acid din stomac și îmbunătățește digestia. Consumă câte un pahar cu apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață, cu aproximativ 15-20 de minute înainte de micul dejun.

Suc de aloe vera

Curăță frunzele de aloe vera cu grijă, scoate gelul din interior și amestecă-l cu apă minerală sau apă plată. De asemenea, îl poți amesteca cu suc din fructe, dar ar fi bine să eviți fructele acide, pecum lămâia și portocala.

Bicarbonat de sodiu

Acesta este un remediu excelent pentru ameliorarea disconfortului cauzat de reflux. BIcarbonatul ameliorează senzația de arsură din esofac și stomac. Adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă plată sau minerală și bea lichidul obținut.

Oțet de mere

În unele cazuri, refluxul apare din cauza unei cantități scăzute de acid în stomac și ar fi bine să consumi 1-2 linguri de oțet de mere diluat într-un pahar cu apă.