Remedii Naturiste Pentru Eliminarea Herpesului

Remedii herpes

Herpesul este o infecție virală care se caracterizează prin apariția unor vezicule mici în jurul buzelor și/sau organelor genitale, dar și în alte zone ale corpului. Herpesul este cauzat de un virus care se transmite prin contact fizic.

Transmiterea virusului herpes simplex se face, în principal, prin contact direct între oameni. De asemenea, în cazuri rare, infecția se poate transmite și prin atingerea unor obiecte. Perioada de incubație a virusului este de 2 săptămâni.

Herpesul simplex este cauzat de virusurile herpetice HSV-1 și HSV-2. Ele pot rămâne în stare latentă fără a provoca simptome, dacă sistemul imunitar este puternic.

Virusul herpes simplex tip 1 (HSV-1) este asociat, de obicei, cu infecții ale buzelor și gurii. Acesta este cel mai întâlnit virus herpes simplex și majoritatea oamenilor iau contact cu acest virus în copilărie. HSV1 provoacă adesea răni pe buze și în interiorul gurii, dar poate duce, de asemenea, la o infecție a mucoasei creierului (meningoencefalită). Se poate transmite prin contact cu saliva infectată.

Virus herpes simplex tip 2 (HSV-2) se transmite, de obicei, prin contact sexual și provoacă mâncărime, ulcere și răni genitale. Cu toate acestea, unele persoane cu HSV-2 nu prezintă simptome.

Herpesul se poate manifesta prin febră, secreții vaginale, furnicături la nivelul buzelor, disconfort, mâncărime, senzație de arsură și dureri de cap.

Herpesul de tip 2 afectează organele sexuale. Primul episod al bolii ar putea fi mai blând, iar mulți l-ar putea confunda cu o alergie. Dacă boala nu este tratată corespunzător, se poate agrava.

Herpesul primar se poate diagnostica prin teste de laborator. Acesta trebuie ținut sub control prin respectarea unei diete sănătoase și evitarea situațiilor stresante. Herpesul poate apărea ori de câte ori sistemul imunitar este slăbit.

Remediu naturist pentru tratarea herpesului

Ingrediente:

  • 1 litru apă
  • 1/2 lingură rozmarin
  • 1/2 lingură mușețel
  • 1/2 lingură crușin american
  • 1/2 lingură salvie

Mod de preparare:

Se fierb toate ingredientele, se lasă la răcit apoi se strecoară ceaiul și se consumă câte două căni pe zi.