Remedii Naturiste Pentru Picioare Crăpate

Remediu picioare crapate

Crăpăturile la nivelul picioarelor (călcâielor) pot apărea din diferite motive: tulburări metabolice, boli fungice, dermatită, piele uscată. În primul rând, trebuie să consulți un medic și să excluzi bolile grave care sunt tratate cu pastile și unguente. Dacă picioarele tale nu au crăpat din cauza unei boli, poți folosi câteva remedii naturale.

Acesta pot fi, de asemenea, utilizate ca măsură preventivă, deoarece ne încălțăm de multe ori în papuci de cauciuc, mai ales când facem treabă prin grădină. Poluarea este, de asemenea, un factor de risc pentru apariția fisurilor.

Există o mulțime de remedii naturiste, însă mai jos ți le voi prezenta doar pe cele mai importante.

Mere ras, cartofi și miere

Fierbe cartofii, dă mărul pe răzătoare și amestecă-l cu cartofii rași. Adaugă miere, apoi aplică amestecul obținut pe picioare. Înfășoară picioarele cu folie, pune-ți șosetele și lasă să acționeze 1-2 ore.

După ce s-a scurs timpul, spală-ți picioarele. Pentru un efect mai puternic îți poți înmuia picioarele într-un decoct de gălbenele, rostopască, urzică și mușețel, înainte de a aplica amestecul de mere, cartofi și miere.

Ceapă, ulei și miere

Taie ceapa și prăjește-o în ulei până se rumenește. Adaugă miere și amestecă bine, apoi spală-ți picioarele și freacă-le cu amestecul obținut.

Acestea sunt cele mai simple remedii pentru picioare uscate și călcâie crăpate. Ingredientele sunt ieftine și se găsesc cu ușurință în orice supermarket. Utilizează aceste remedii în mod regulat, iar călcâiele tale vor fi mereu roz și netede.

Remediile naturiste prezentate mai sus sunt contraindicate persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele lor.