Remedii Naturiste Pentru Tratarea Pietrelor La Rinichi

Remediu pietre la rinichi

Pietrele la rinichi sunt eliminate, de obicei, prin urină, fără a provoca simptome neplăcute, însă în unele cazuri pot duce la apariția unor dureri puternice. Pentru tratarea pietrelor la rinichi se recomandă anumite medicamente și creșterea aportului de lichide. În cazuri severe, ar putea fi nevoie de o intervenție chirurgicală.

În afară de medicamentele convenționale, se pot folosi și remedii naturiste pentru tratarea pietrelor la rinichi. Iată care sunt cele mai eficiente remedii:

Rodie

Atât semințele de rodie, cât și sucul de rodie au proprietăți astringente care pot ajuta la tratarea pietrelor la rinichi. Încearcă să mănânci o rodie întreagă sau să bei zilnic un pahar de suc de rodie proaspăt stors. De asemenea, poți adăuga rodia într-o salată de fructe.

Oțet de mere

Oțetul de mere ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea, are efect alcalinizant asupra sângelui și urinei. Amestecă două linguri de oțet de mere cu o linguriță de miere într-o cană cu apă călduță. Bea acest preparat de câteva ori pe zi.

Suc de lămâie și ulei de măsline

Combinația de suc de lămâie și ulei de măsline este folosit ca remediu pentru eliminarea pietrelor din vezica biliară, dar poate fi utilizat și pentru tratarea pietrelor la rinichi. Acidul citric prezent în lămâi ajută la descompunerea pietrelor la rinichi și previne creșterea acestora.

Amestecă 4 linguri de suc proaspăt de lămâie cu 4 linguri de ulei de măsline și consumă preparatul obținut, apoi bea multă apă. Consumă acest remediu de 3-4 ori pe zi, timp de 3 zile.

Frunze de urzică

Frunzele de urzică ajută la menținerea fluxului de apă prin rinichi și vezica urinară. În același timp, ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi și ține bacteriile la distanță. Ceaiul de urzică sporește beneficiile apei, acționând ca un diuretic natural.

Adaugă două lingurițe de frunze de urzică uscată într-o cană de apă fierbe. Lasă ceaiul de infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară-l. Bea 2-3 căni de ceai de urzică timp de câteva săptămâni.

Pepene verde

Pepenele verde ajută la tratarea pietrelor la rinichi formate din fosfați, carbonați de calciu și magneziu. Potasiul prezent în pepenele verde este un ingredient esențial pentru rinichi sănătoși. În afară de potasiu, pepenele verde conține și o concentrație mare de apă, care ajută la eliminarea pietrelor la rinichi.

Busuioc

Busuiocul este considerat un tonic pentru rinichi. De asemenea, ajută la expulzarea pietrelor din tractul urinar. Amestecă o linguriță de suc de busuioc cu miere și consumă preparatul obținut timp de 5-6 luni. Dacă nu-ți place gustul sucului poți mesteca 2-3 frunze de busuioc zilnic.

Țelină

Un pahar de suc de țelină poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de pietrele la rinichi, deoarece are proprietăți antispastice. De asemenea, sucul de țelină are efect diuretic, ceea ce înseamnă că mărește volumul de urină și ajută la eliminarea pietrelor. Bea câte un pahar de suc de țelină pe zi pentru a preveni formarea mai multor pietre.