Remedii Naturiste Pentru Tratarea Tusei Uscate

Remedii tuse

Remediile naturiste pentru tratarea tusei uscate ar putea fi de ajutor pentru cei care vor să scape de tuse și de celelalte simptome ale răcelii. Lichidele calde cu lămâie și miere pot calma și trata tusea uscată. Consumă apă călduță sau ceai fierbinte în care ai adăugat miere și lămâie și vei începe să te simți mai bine.

Reține însă că mierea este contraindicată copiilor cu vârsta sub un an.

Remedii naturiste pentru tratarea tusei

Miere

Mierea este unul dintre cele mai bune remedii pentru calmarea tusei. Ar fi bine să achiziționezi miere de la un producător local pentru a te asigura că este naturală, deoarece mierea din supermarket ar putea conține ingrediente adăugate.

Ceai din rădăcină de lemn dulce

Ceaiul din rădăcină de lemn dulce are efect calmant asupra gâtului și ameliorează congestia. Fierbe aproximativ 20 ml de apă și toarn-o peste 2 linguri de rădăcină de lemn dulce uscată. Consumă ceaiul obținut pentru a scăpa de tuse.

Apă sărată 

Nu trebuie să bei apa sărată, ci doar să faci gargară cu ea. Adaugă o linguriță de sare în 240 ml de apă caldă și folosește-o ca și cum ai folosi apă de gură. Apa sărată va îndepărta umezeala din gât, ceea ce va duce la reducerea umflăturii. Este recomandat să faci gargară cu apă sărată de 3 ori pe zi.

Aburi

O doză bună de aburi poate trata tusea uscată și productivă. Fierbe puțină apă și pune-o într-un castron. Pune-ți un prosop deasupra capului și apleacă-te asupra bolului cu aburi.

Ceai de cimbru

Cimbru relaxează mușchii gâtului și ajută la deschiderea căilor respiratorii. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene. Fierbe 500 ml de apă și adaugă 2 linguri de cimbru uscat. Filtrează ceaiul și consumă-l pentru a scăpa de tusea enervantă.

Piper negru și miere

Adaugă 1 lingură de miere crudă și o linguriță de piper negru în 240 ml de apă caldă. Amestecă bine ingrediente și consumă băutura obținută.

Sirop de mentă și ghimbir

Profită de beneficiile ghimbirului și ale mentei, consumând acest sirop de tuse preparat în casă. Toarnă 4 căni de apă caldă într-un recipient și adaugă o cană de miere, 3 linguri de ghimbir tocat și o lingură de mentă. Bea siropul obținut de 2-3 ori pe zi, sau de câte ori simți că îți vine să tușești.

Ghimbir

Ia o bucată de ghimbir de mărimea unui deget și tai-o în felii. Adaugă 4 căni de apă clocotită și așteaptă să se răcească. Dacă dorești, poți adăuga și puțină miere. Bea ceaiul obținut, iar feliile de rădăcină de ghimbir mestecă-le pe tot parcursul zilei.