Remedii Naturiste Pentru Unghiile Încarnate

Unghii incarnate

Unghiile încarnate de la picioare sunt dureroase și extrem de enervante. În medie, una din cinci persoane se confruntă, cel puțin o dată în viață cu această problemă. Există însă o rețetă naturală, simplă și foarte eficientă pentru tratarea unghiilor încarnate.

Unghia încarnată cunoscută și sub numele de onicocriptoză, este o afecțiune în care unghia crește în interiorul pielii. Afectează, în special, persoanele cu unghii groase, casante și curbate.

Cauzele unghiilor încarnate

Purtarea pantofilor strâmți care apasă pe unghii, poate duce la apariția unghiilor încarnate. De asemenea, modul în care îți tai unghiile poate provoca onicocriptoza. Cei care au unghiile foarte curbate, au un risc mai ridicat de a se confrunta cu unghii încarnate.

Tratamente naturiste pentru unghiile încarnate

Lămâia are proprietăți antiseptice și antifungice. Acidul citric prezent în sucul de lămâie va ajuta, de asemenea, la vindecarea infecției. Pune o felie de lămâie pe unghia încarnată și acoper-o cu un bandaj. Las-o să acționeze peste noapte. Folosește acest remediu o dată pe zi.

Ceaiul de mușețel ajută, de asemenea, la tratarea unghiilor încarnate. Poți aplica ceai de mușețel pe unghia încarnată sau poți folosi un pliculeț de ceai. Lasă ceaiul de mușețel să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-ți unghia.

Apa sărată este un alt remediu naturist pentru unghiile încarnate. Înmoaie unghia încarnată în apă fierbinte cu sare. Așteaptă 20 de minute, apoi taie unghia afectată.

Uleiul de arbore de ceai poate fi eficient în tratarea unghiilor încarnate. Acest ulei previne infectarea zonei și apariția puroiului. Prin urmare, ar trebui să te asiguri că folosești ulei de arbore de ceai în timpul tratamentului.