Remediu NATURAL Pentru Sinuzită – Știai? Ai Încercat?

remediu sinuzita

Sinuzita este o problema care trebuie tratata, bineinteles de un medic specialist insa sunt unele remedii naturiste care te ajuta sa ameliorezi simptomele. Desigur, problemele mai grave legate de sinuzita trebuie tratate la medicul ORL.

Circula pe internet tot felul de asa zise ”remedii„ insa trebuie sa aveti grija ce alegeti. Nu bagati niciodata obiecte straine in nas – sunt cazuri in care unii zic ca un catel de usturoi introdus in nas, elimina sinuzita, ceea ce este complet gresit si periculos.

Haideti sa vedem 5 remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor cauzate de sinuzita.

  1. Apa caldă și sare

Primul este remediu cu apa calda si sare (solutie salina).  Aceasta solutie curata nasul, decongestioneaza si hidrateaza mucoasa nazala. Ajuta la eliminarea mai rapida a secretiilor cauzate de sinuzita.

  1. Aerosoli cu eucalipt, sare și apă

Eucaliptul este cunoscut ca fiind un foarte bun expectorant. Gasiti la plafar extracte de eucalipt care pot fi folosit la aerosoli. Combinat cu solutie salina va ajuta sa eliminati foarte rapid secretiile si sa ameliorati durerea.

  1. Inhalare cu sirop/ceai de ceapă

Ceapa are foarte multe proprietati antibacteriene si antivirale si este cunoscuta pentru beneficiile sale asupra sinuzitei. Preparati un ceai se ceapa si inhalati aburii timp de 4-5 minute (nu exagerati pentru ca puteti irita mucoasa nazala)

  1. Oțet de mere

Doua-trei linguri de oțet de mere (de cea mai buna calitate), adaugate intr-o cana de apa fierbinte sau ceai si beti de 3 ori pe zi. Subtiaza mucusul excesiv si amelioreaza congestia si presiunea din sinusuri.

  1. Ulei de oregano

Puneti cateva picaturi de intr-o cana si jumatate de apa clocotita si inspirati aburul pentru a elimina congestia nazala si pentru a deschide sinusurile.

Faceti acest lucru odata sau de doua ori pe zi, pana incepeti sa va simtiti mai bine.

Atentie insa, niciun remediu naturist nu inlocuieste tratamentele date de medicul specialist.