Remediu Naturist Pentru Întărirea Sistemului Imunitar

Miere cu usturoi

Există mai multe ingrediente care, atunci când sunt combinate, pot ajuta la stimularea sistemului imunitar. De exemplu, mierea și usturoiul au numeroase beneficii vindecătoare.

Beneficiile mierii

Mierea este plină de vitamine, minerale și enzime. În plus, acționează ca un antioxidant pentru a lupta împotriva radicalilor liberi. Mierea pură conține substanțe nutritive uimitoare.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul ajută organismul să îmbunătățească funcția inimii, să mențină tensiunea arterială în limite normale și să lupte împotriva infecțiilor fungice. Cel mai important, ajută la întărirea sistemului imunitar și luptă împotriva gripei și răcelii.

Usturoiul este un ingredient sănătos, ce conține o substanță puternic, numită alicină. Această substanță este responsabilă pentru aroma sa puternică și mirosul caracteristici.

Miere cu usturoi

Ingrediente:

  • 500 ml miere
  • 6 căței de usturoi tocați

Mod de preparare:
Pune usturoiul tocat pe fundul unui pahar și adaugă mierea de albine. Așază paharul lângă o fereastră orientată spre sud și lasă-l acolo timp de o lună. Consumă apoi preparatul obținut.

De asemenea, pentru a-ți întări sistemul imunitar poți încerca și rețeta următoare.

Ingrediente:

  • 250 gr miere
  • 30 ml vin alb sec, 15 ml ulei de măsline extravirgin
  • 10 căței de usturoi proaspăt
  • 1 crenguță rozmarin proaspăt
  • Piper alb, sare de mare

Mod de preparare:

Mai întâi preîncălzește cuptorul la 200 de grade, apoi curăță cățeii de usturoi și pune-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amestecă vinul alb cu uleiul de măsline și toarnă-l peste usturoi. Presară apoi sare de mare și adaugă o crenguță de rozmarin proaspăt.

Coace usturoiul timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devine auriu. După ce usturoiul s-a copt, zdrobește-l cu o furculiță și amestecă-l cu mierea de albine. Adaugă câteva boabe de piper alb și toarnă amestecul obținut într-un borcan din sticlă. Acest preparat poate fi consumat timp de cel puțin 2 luni.