Sirop De Casă Pentru Tratarea Tusei Și Răcelii – Cum Se Prepară Și Cum Se Folosește?

Sirop De Tuse

În rândurile de mai jos îți vom prezenta o rețetă de sirop pentru calmarea tusei. Este o rețetă foarte simplă preparată din câteva ingrediente naturale. Dacă te confrunți cu probleme respiratorii, răceală și tuse, consumă acest sirop de casă. Ingredientele din compoziția sa stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva agenților patogeni.

Sirop de casă pentru tuse și răceală

Ingrediente necesare:

  • 1/4 cană rădăcină de echinaceea uscată
  • 1/4 rădăcină de lemn dulce uscată
  • 1/4 rădăcină de ghimbir proaspăt
  • 1.2 litri apă
  • 1 cană miere

Mod de preparare:

Adaugă rădăcina de echinaceea, rădăcina de lemn dulce, ghimbirul și apa într-un vas. Fierbe ingredientele până când se evaporă o parte din lichid și mai rămâne un litru de apă. Strecoară ierburile și adaugă o cană de miere. Toarnă siropul într-un recipient cu capac și depozitează-l la frigider.

Cum se utilizează?

Siropul poate fi consumat ori de câte ori este necesar, până când simptomele se ameliorează. Cu toate acestea, este recomandat să consulți un specialist pentru a afla cu ce problemă te confrunți.

Se consumă câte o lingură de sirop. Acesta poate fi păstrat la frigider timp de aproximativ 3 luni.

Ingredientele folosite la prepararea acestui sirop de casă sunt foarte utile în tratarea gripei și răcelii. Consumate împreună, reușesc să amelioreze simptomele acestor afecțiuni. Îți recomand să folosești doar miere cumpărată de la producători locali care nu conține alte ingrediente adăugate.

Reține că mierea este contraindicată copiilor cu vârsta sub un an. Dacă copilul tău tușește ar fi bine să te adresezi medicului pentru a primi un tratament corespunzător.