Sirop De Morcovi Pentru Ameliorarea Tusei – Iată Cum Se Prepară

Sirop de morcovi

Acest sirop preparat în casă ajută la calmarea tusei, deoarece morcovii au proprietăți expectorante și antioxidante. Reduce, în principal, tusea deoarece curăță căile respiratorii și calmează iritația gâtului.

Morcovii sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamine A, C, K, B și minerale inclusiv mangan, magneziu, fosfor, potasiu, calciu și fier.

În ciuda faptului că sunt extrem de benefici pentru sănătatea ochilor, morcovii întăresc sistemul imunitar și reglează mișcările intestinale. De asemenea, sunt de ajutor în caz de astm bronșic, tuse, bronșită, răceală și alte probleme respiratorii.

Sirop de morcovi pentru calmarea tusei

Ingrediente:

  • 1 cană miere
  • 4 morcovi medii, decojiți

Mod de preparare:

Pune morcovii într-un storcător de fructe și legume pentru a prepara un suc. Toarnă sucul într-o cratiță, adaugă miere și încălzește amestecul la foc mic până se îngroașă. Toarnă siropul într-un recipient de sticlă cu capac.

Consumă câte o lingură din acest sirop de 3-4 ori pe zi.

Morcovul este o sursă importantă de betacaroten, un antioxidant are odată ajung în organism, se transformă în vitamina A. Acest antioxidant are numeroase beneficii: îmbunătățește sănătatea pielii, stimulează producția de colagen, ajută la combaterea ridurilor și încetinește procesul de îmbătrânire.

Mierea este cel mai bun remediu împotriva tusei, deoarece are proprietăți antibacteriene puternice. În plus, acest aliment ajută la întărirea imunității și tratarea răcelii.

Deoarece este un bun emolient, mierea calmează gâtul iritat și accesele de tuse. S-a dovedit că este la fel de eficientă împotriva tusei uscate ca și medicamentele ce conțin dextrometorfan (o substanță activă găsită în majoritatea medicamentelor antitusive).