Sirop De Nalbă Preparat În Casă – Îmbunătățește Simptomele Constipației

Sirop de nalba

Nalba are efect laxativ și, prin urmare, ajută la prevenirea și tratarea constipației. Constipația afectează funcția intestinului și regularitatea scaunelor, deoarece îngreunează eliminarea materiilor fecale. Alimentația nesănătoasă este principala cauză a constipației.

Simptomele acestei afecțiuni includ:

  • Doar una sau două mișcări intestinale pe săptămână;
  • Scaune uscate și voluminoase;
  • Gaze în exces;
  • Senzație de golire incompletă chiar și după defecare.

Din fericire, există remedii naturiste care pot ameliora simptomele constipației. Cu ajutorul plantelor medicinale se pot prepara câteva remedii naturiste care facilitează eliminarea scaunelor uscate. Un bun exemplu este siropul de nalbă care a dovedit științific că poate îmbunătăți simptomele constipației.

Beneficiile siropului de nalbă

Nalba este o plantă medicinală cu efect laxativ, antioxidant și diuretic, ce ajută la menținerea funcționării optime a tractului gastrointestinal. Astfel, stimulează procesul de digestie și ajută la prevenirea și tratarea constipației.

Un studiu a concluzionat că siropul de nalbă a crescut frecvența defecării. În plus, s-a observat că acest sirop a ameliorat simptomele constipației la pacienții adulți.

Sirop de nalbă – rețetă

Datorită efectului său laxativ, nalba ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenind și ajutând la tratarea constipației.

Ingrediente:

  • 30-40 frunze de nalbă
  • 1 cană de zahăr

Mod de preparare:

Nalba poate fi cumpărată din magazine naturiste sau supermarketuri. Pune ingredientele într-o tigaie, însă, alternativ, adică un strat de frunze de nalbă și unul de zahăr. Încălzește-le la foc mediu până se deshidratează și capătă o consistență vâscoasă, asemănătoare mierii.

Toarnă siropul într-o sticlă sterilă, de preferat un recipient închis la culoare. Dacă nu ai un astfel de recipient, poți înveli sticla în folie de aluminiu.

Consumă câte o lingură de sirop de trei ori pe zi, timp de o lună. Fiecare lingură de sirop trebuie administrată la 2 ore de la mesele principale.

Contraindicații

Femeile însărcinate, mamele care alăptează și copiii ar trebui să consulte un medic înainte de a consuma un remediu pe bază de plante, cum este siropul de nalbă.