ADIO Bronșită și Răceală – Sirop de Năsturel cu Miere

Nasturelul este o specie de planta ierboasa pe care il mai gasim si sub denumirea de măcriș de baltă sau brâncuță. Frunzele acestei plante au proprietati diuretice extraordinare, proprietati stomahice si pot scadea chiar si valorile glicemiei in diabetul zaharat.

Foarte multi oameni iau tot felul de tratamente din farmacie, pentru raceala sau tuse, insa putini dintre ei se gandesc sa mai foloseasca leacurile ”băbești” ce erau utilizate pe vremea cand inca industria farmaceutica nu era atat de avansata.

Pentru acest sirop de tuse si raceala aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Miere naturală
  • Frunze de nasturel (o legatura)
  • Sucul proaspat de la o lamaie

Modul de preparare:

Puneti nasturelul intr-un blender (sau daca aveti storcator e si mai bine) si mai apoi amestecati cantitatea de suc obtinuta cu aceeasi cantitate de miere si sucul de la o lamaie proaspat stoarsă. Daca nu aveti nici blender nici storcatori, puneti nasturelul intreg.

Compozitia se pune la foc mic si se amesteca pana prinde o consistenta mai groasa, asemanatoare cu laptele condensat.

sirop de miere cu nasturel 2

Acest sirop se ia in fiecare zi, cate 1 lingura – puteti lua cate 3 linguri pe zi. Nu luati mai mult de o saptamana.

Daca va stiti cu probleme cronice de boli respiratorii, bronsita sau astm atunci este foarte indicat sa mergeti la un medic si sa respectati un tratament medicamentos.

Aceste remedii naturiste sunt recomandate doar persoanelor care se confrunta cu tuse sau raceli dar care nu sufera si de alte boli cronice.

Nu inlocuiti tratamentul de la medicul specialist cu un supliment sau remediu naturist.