Un Câine A Salvat Un Copil Abandonat Într-o Groapă De Gunoi

Cainele care salveaza un bebelus

Această poveste ne arată că animalele pot fi uneori mult mai înțelepte și mai empatice decât ființele umane.

Junrell Fuentes Revilla mergea cu motocicleta prin Cebu, Filipine, când deodată a apărut un câine care a început să alerge după el, lătrând zgomotos. La început, bărbatul a crezut că este doar un câine deranjat de zgomotul motorului, însă ulterior și-a dat seama că animalul vrea să-i “spună” ceva. Câinele nu a cedat până când Junrell nu a oprit motocicleta.

Câinele a lătrat fără oprire, “de parcă ar fi vrut neapărat să spună ceva”. Junrell s-a oprit, l-a mângâiat și atunci și-a dat seama că acesta vrea să-i arate ceva, să-l ducă undeva, așa că l-a urmat. Câinele a început să-l ghideze spre o groapă de gunoi. Când a ajuns acolo, Junrell a văzut un “pachet”. În timp ce se apropia, bărbatul și-a dat seama că acel pachet era de fapt, un nou-născut învelit într-un prosop.

Junrell a luat imediat copilul în brațe și la dus la cea mai apropiată secție de poliție. Părea să fie sănătos, deși fusese abandonat într-o groapă de gunoi.

Povestea s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, iar mai mulți voluntari au plecat în căutarea câinelui. Așa au descoperit că acel câine era crescut de o familie care trăiește în munți.

Familia respectivă iubește animalele și mai are în grijă încă 9 câini. Stăpânul câinilor a spus: “Oricât de grea ar fi viața și oricât de sărac aș fi tot îmi voi hrăni câinii și voi avea grijă de ei.”