Untura De Pasăre – Rețeta Bunicii Pentru Tratarea Gripei

Untura de pasare

Untura de pasăre este un remediu eficient pentru gripă și răceală. În plus, întărește sistemul imunitar și ne protejează de multe boli.

Ce este untura de pasăre?

Un aliment atât de cunoscut, precum untura de pasăre poate ajuta la tratarea gripei și la ameliorarea durerilor în gât. Datorită aromei sale plăcute, acest aliment este adăugat în multe preparate și aperitive, în special în cele făcute din carne de pasăre. Mai mult, untura de pasăre este ușor absorbită de corpul uman.

Având o aromă plăcută și un punct de topire relativ scăzut (35 – 37 grade), acest produs este un bun înlocuitor pentru unt sau ulei vegetal și poate fi folosit inclusiv la prepararea prăjiturilor.

Untura de pasăre – proprietăți benefice

Grăsimile solide din pasăre conțin acizi grași nesaturați. Cu cât există mai mulți acizi grași nesaturați, cu atât punctul de topire este mai ridicat. Acești acizi grași sunt foarte utili pentru organism deoarece îmbunătățesc sănătatea pielii, stimulează metabolismul și facilitează creșterea celulelor.

Deficitul de acizi grași nesaturați, în cazul copiilor, duce la întârzierea creșterii și rezistență scăzută la infecții.

Cauzele gripei

O persoană cu un sistem imunitar slăbit se poate îmbolnăvi foarte repede. Infecția virală se poate transmite prin strănut, aer sau chiar printr-o strângere de mână. Riscul de îmbolnăvire este mai ridicat în sezonul toamnă-iarnă.

Simptomele gripei sunt familiare pentru majoritatea oamenilor. Perioada de incubație latentă durează de la 5-6 ore până la 3 zile. În această perioadă, virusul este capabil să pătrundă prin mucoasele gurii și ale nasului.

Durata perioadei de incubație depinde de tipul virusului, de amploarea infecției și de starea sistemului imunitar. După perioada de incubație apar următoarele simptome ale bolii:

  • Secreție nazală, strănut, congestie nazală, durere în gât;
  • Stare de slăbiciune, dureri musculare;
  • Febră;
  • Tuse.

Pentru a preveni aceste simptome neplăcute, ai putea consuma untură de pasăre. Cercetătorii au descoperit că untura de pasăre poate îmbunătăți funcția organismului împiedicând pătrunderea virușilor în corp.

Untura de pasăre ameliorează simptomele gripei?

Există anumite substanțe în carnea de pui care pot afecta celulele organismului și care pot crește imunitatea.

Untura de pui este un ingredient natural pe care îl poți folosi pentru a adăuga savoare în mâncăruri, dar și o doză sănătoasă de fitonutrienți vitali pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

De asemenea, untura de pasăre poate ajuta la reducerea inflamației din organism care, la rândul său, poate ameliora simptomele răcelii.

Alte beneficii ale unturii de pasăre:

  • Îmbunătățește starea unghiilor și a pielii;
  • Susține metabolismul;
  • Întărește imunitatea;
  • Ajută la funcționarea tractului gastrointestinal.

Sirop de untură de pasăre – rețeta bunicii pentru tratarea gripei

Pentru a prepara acest sirop trebuie să toci mărunt două cepe și să torni miere de albine peste ele. Adaugă untură de pasăre și pune-le la frigider peste noapte. A doua zi vei putea consuma siropul obținut. Se recomandă consumul a 2-3 lingurițe de sirop pe zi.