Usturoiul Te Scapă De Ciuperca Unghiilor În Doar 15 Zile

Usturoi remediu ciuperca unghiei

Mulți oameni folosesc usturoi tocat pentru a trata ciuperca unghiilor. Totuși, usturoiul trebuie folosit cu grijă, deoarece poate provoca arsuri la nivelul pielii.

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului

Îmbunătățește circulația sangvină

Usturoiul conține un compus care scade nivelul de homocisteină. Această substanță este responsabilă de întărirea vaselor de sânge și poate provoca multe probleme. Nivelul ridicat de homocisteină face sângele mai gros și determină apariția cheagurilor.

Antibiotic natural

Usturoiul are efect antibiotic și ne ajută în multe feluri:

  • Întărește sistemul imunitar;
  • Ajută la tratarea infecțiilor minore;
  • Vindecă rănile;
  • Ajută la tratarea gripei și răcelii.

Susține sănătatea ficatului

Usturoiul este, înainte de toate, un bun detoxifiant pentru organism. În plus, ne ajută să scăpăm de toxine, să eliminăm paraziții și metalele grele din organism, precum mercurul sau reziduurile de medicamente pe care ficatul nu le poate procesa. Usturoiul este bogat în vitaminele A, B și C.

Scade nivelul colesterolului

Usturoiul conține alicină, o substanță ce susține sănătatea sistemului cardiovascular. Consumul unui cățel de usturoi poate reduce colesterolul “rău” cu 9%.

Susține sistemul digestiv

Dacă te vei obișnui să consumi câte un cățel de usturoi în fiecare dimineața, în câteva zile te vei putea bucura de beneficiile sale.

Cum să folosești usturoiul pentru a scăpa de ciuperca unghiilor?

Usturoiul este adesea folosit pentru a trata infecțiile. În plus, deși nu există studii care să analizeze efectele usturoiului asupra pecinginei, se pare că acesta este eficient pentru mai multe tipuri de ciuperci, inclusiv Candida, Torulopsis, Trichophyton și Cryptococcus.

Pentru a scăpa de ciuperca unghiilor zdrobește câțiva căței de usturoi și amestecă-i cu puțin ulei de măsline sau ulei de cocos pentru a crea o pastă.

Aplică un strat subțire de pastă pe unghia afectată și acoperă cu tifon. Lasă pasta de usturoi să acționeze timp de aproximativ 2 ore. Repetă procedura de două ori pe zi, până când simptomele dispar.

De asemenea, poți tăia un cățel de usturoi și să-l aplici pe unghiile afectate. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ jumătate de oră. Ai grijă atunci când utilizezi usturoiul pentru a trata ciuperca unghiilor, deoarece poate provoca arsuri la nivelul pielii. În plus, atunci când este aplicat pe piele, usturoiul poate provoca roșeață.